Soia, produsul-vedetă în post. Avertismentul specialiștilor

Data publicării:
snitel soia

În câteva minute se poate prepara o smântână din soia. La fel de simplu se pot găti şi şniţele, chiftele sau ciorbe. Toate sunt produse foarte căutate, mai ales în Postul Paştelui.

„Semnificativ faţă de restul anului, cam în jur de 50-60% cresc vânzările în această perioadă”, spune Florian Chirilă, managerul unui restaurant vegetarian.

Şi în supermarketuri, mulţi clienţi îşi fac drum spre raftul cu soia.

„Avem o creştere substanţială la produsele de post, în special la produsele din soia, pateuri vegetale, conservele şi napolitanele, îngheţată de post, creşterea fiind undeva între 20-30%”, spune Ovidiu Zamfirescu, şef de departament într-un supermarket.

Soia este considerată de nutriţionişti cea mai bună alternativă la produsele din carne. Este hrănitoare şi foarte sănătoasă. Preparatele din soia diminuează colesterolul din organism și îmbunătăţesc starea sistemului cardiovascular şi osos.

Soia trebuie totuşi aleasă cu precauţie. La începutul lunii martie, Uniunea Europeană a dat mână liberă statelor membre în privinţa culturilor de soia modificată genetic.

Părerile sunt împărţite în ceea ce priveşte efectele consumului alimentelor modificate genetic. Unii specialişti susţin că există un control strict al acestor produse. Ei dau exemplul Americii de Nord, unde se consumă cantităţi uriaşe de alimente modificate genetic şi nu s-a observat niciun efect dăunător. Alţi specialişti sunt însă rezervaţi şi spun că până acum nu s-au făcut studii riguroase cu privire la consecinţele asupra organismului uman.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri