Spectacol cu vele pe Marea Neagră

Data publicării:
vas vele

Două sute de concurenţi, împărţiţi în 30 de echipe, s-au înscris la Regata Poseidon din Eforie Nord. Cu toţii au venit, dis-de-dimineaţă, să-şi pregătească velierele pentru ieşirea pe mare.

Aşteptăm să fim mai buni, pentru că, cu fiecare cursă, devii mai bun şi echipa se sudează şi mai mult şi sunt experienţe noi”, spune o participantă.

Încercăm să mergem repede, evident, dar avem decizii tactice şi de strategie unde o greşeală făcută foarte târziu - îţi dai seama de ea. E un şah pe apă ce facem noi”, spune un alt participant.

Regata are două curse - una dedicată yachturilor rapide şi alta pentru ambarcaţiunile care se deplasează mai încet.

Adrian Niţă, organizator Regata "Poseidon": Lumea a început să abordeze componenta sportivă cu mult mai multă seriozitate. Anul ăsta multe echipaje şi-au adus antrenori din exteriorul României, cu foarte multă experienţă, antrenori care au câştigat diverse regate internaţionale, în Italia, în Slovacia.

Lucian Mândruţă: Să nu credeţi că dacă bărcile merg încet, orgoliul e mic. Nu! Este foarte multă competiţie. Oamenii sunt chiar foarte dedicaţi. E foarte apropiat de fotbal yachtingul, nu pentru că te costă la fel de mult un jucător, ci pentru că există un orgoliu extraordinar în interiorul echipei, în interiorul suporterilor ei.

Duminică, aceleaşi echipaje vor participa la întrecerile pe trasee mai scurte, delimitate de balize. Câştigătorii vor primi puncte în clasamentul naţional.

Următoarea etapă a Cupei României la Yachting este programată în iulie, la Limanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri