Staţiunea de la malul Mării Negre considerată a fi revelaţia sezonului estival 2015

Data publicării:
rasarit litoral

Investiţiile de zeci de milioane de euro din staţiunea Venus, din ultimii doi ani, au adus pe harta din sudul litoralului un hotel de 5 stele şi alte şase de 4 stele.  

Numai că eforturile investitorilor sunt umbrite de clădirile dărăpănate, buruienile şi mizeria din staţiune. Piscina ultramodernă, cu cele mai noi tehnologii de răcire a apei, este una dintre atracţiile unui hotel nou, de patru stele, din Venus. Încântarea turiştilor este însă spulberată rapid. Odată ce ies din resorturi şi hoteluri, turiştii din staţiunea Venus dau de gunoaie, şantiere sau clădiri începute şi neterminate.

Iulian Cojocaru vine în Venus de peste 15 ani. Pune mare preţ pe confortul din hotel, dar e dezgustat de peisajul din jur.

Plaja este deplorabilă, munţi de alge, mirosuri neplăcute”, a spus Iulian.

Un dezvoltator imobiliar a început construcţia unui complex cu două hoteluri de 4 stele, bungalouri, piscină exterioară, spaţii de joacă pentru copiii şi un centru spa. Şi nu poate decât să spere că edilii vor face curat, la un moment dat, în staţiune pentru a nu pune turiştii pe fugă. 

Investiţia este în curs, ea va depăşi 12 milioane de euro şi este făcută cu capital integral românesc”, a declarat Nicolae Moroianu, manager resort de 4 stele.

„Putem vorbi anul acesta de aproape 1000 de camere complet renovate, hoteluri plecate de la o stea sau două stele la nivel de patru stele ceea ce cred eu că spune totul”, a spus Aurelian Marin, preşedintele ANAT.

În Venus, de 25 de ani încoace, jumătate dintre hoteluri şi restaurante au rămas nerenovate. Chiar dacă pe alocuri staţiunea poate concura cu Mamaia, sunt încă multe zone în care clădirile dărăpănate şi mizeria alungă turiştii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri