Staţiuni de top pe litoralul românesc. Un grup de studenţi la design peisagistic îşi vor aplica ideile pe malul Mării Negre

Data publicării:
statiuni

Turiştii care vor merge la vară la Marea Neagră vor avea parte de staţiuni modernizate: Neptun, Olimp, Saturn şi Venus ar putea rivaliza, la capitolul înfăţişare, cu staţiunea Mamaia, considerată perla litoralului românesc. Este vorba de un proiect realizat de un grup de studenţi la design peisagistic din Mangalia, iniţiativă care a primit deja aprobarea aleşilor locali.


În staţiunea Venus, de exemplu, vor fi amenajate trasee pietonale, inclusiv spre plajă, şi un scuar. Tot aici, în zona bazarului, va apărea şi o piaţetă. Pentru staţiunile Jupiter şi Cap-Aurora, specialiştii în design peisagistic s-au gândit să reamenajeaze parcarea existentă şi zona lacului şi să înmulţească spaţiile verzi.

Şi staţiunea Neptun va fi modernizată. Se are în vedere accesul mai uşor la plajă, realizarea unui circuit turistic cultural în care să fie incluse lacurile din zonă, dar şi construirea unui ponton.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri