Studiu. Dieta pentru sănătatea ochilor. Alimentele care previn cataracta

Data publicării:
fructe - GettyImages-483125747
Foto: GettyImages

Foto: Gulliver/Getty Images

Cercetarea a inclus peste 1.000 de perechi de gemene care au completat chestionare legate de alimentația zilnică. Vârsta medie a participantelor la studiu a depășit 60 de ani.

Specialiștii au descoperit că femeile care au o dietă bogată în vitamina C și care consumă două porții de fructe și două de legume zilnic au un risc cu 20% mai mic de cataractă față de cele care au alte obiceiuri alimentare.

Zece ani mai târziu, specialiștii au contactat pentru mai multe investigații 324 de perechi de gemene și au observat că în cazul femeilor care au declarat că au un consuma mai mare de vitamina C (cel puțin de două ori mai mare decât recomandarea de 75 miligrame pe zi pentru femei) riscul de dezvoltare al cataractei a fost cu 33% mai mic.

Nu am descoperit beneficii pentru sănătate în cazul suplimentelor, ci doar în cazul în care vitamina C provine din alimentație,” explică Dr. Christopher Hammond, profesor de oftalmologie la King’s College din Londra și autorul studiului citat de The New York Times.

Dintre alimentele cu un conținut bogat în vitamina C fac parte portocalele, kiwi, broccoli și legumele verzi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri