Telegondolă până la Cota 2000 în Sinaia

Data publicării:
telegondola sinaia

Noua telegondolă va pleca de la cota 1400 şi va avea punctul de sosire la 2000 de metri altitudine, în apropierea Vârfului Furnica.

Lucrările la telegondolă au început în urmă cu două săptămâni. Deocamdată s-au făcut săpăturile pentru stâlpii de susţinere şi s-a montat armătura pentru staţia de plecare a instalaţiei. Investiţia de 10 milioane de dolari are termen de finalizare în luna noiembrie.

„O să vină săptămâna asta elicopterul, pentru a da o mână de ajutor, să nu deteriorăm nimic în Parcul Naţional Bucegi”, dă asigurări Andrei Mitrache, șeful de șantier.

Până acum turiştii puteau ajunge la cota 2000 doar cu telecabina veche de 40 de ani sau cu telescaunul unei firme private.

Turiştii care vor să urce din staţiune cu telegondola şi să ajungă apoi la cota 2000 sunt nevoiţi să cumpere două bilete, unul pentru telegondolă şi un al doilea pentru telecabină. Prin continuarea traseului telegondolei de la cota 1.400 la 2.000, Primăria plănuieşte să-i scutească pe oameni de această problemă şi să-i aducă pe munte pe baza unui singur bilet.

Chiar cred că este o investiţie bună, pentru că cei care ajung până aici ar trebui să aibă o alternativă la a merge mai departe”, spune o femeie.

La zece milioane eu cred că făceam trei autostrăzi care urcau şi coborau în linie dreaptă. Dacă doar pentru stâlpii ăştia şi ce vor să facă...”, este de părere un tânăr.

Pentru construcţia telegondolei, Primăria Sinaia a făcut un credit bancar.

În staţiune sunt 16 pârtii, iar șase dintre ele au lungimea mai mare de 2.000 de metri. 150.000 de turiști ajung acolo, în medie, în fiecare iarnă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri