TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE. Sfaturi pentru a scăpa de vergeturi după sarcină

Data publicării:
Ligia Pop 2

După ce a născut, Ligia Pop a rămas cu șapte kilograme în plus față de greutatea ei normală. Nu a fost deloc greu să le dea jos.

„În primul rând alăptarea, ştim că prin alăptare slăbeşti foarte uşor, deci nu mi-am făcut griji, ştiam că alăptarea mă va ajuta, dar trebuia să fac şi ceva sport, nu foarte mult, că nu am avut timp, dar făceam acasă, aveam diverse exerciţii Pilates sau mai ştiu eu ce exerciţii. Făceam o dată pe zi, la două zile, la trei, sau o dată pe săptămână, în funcţie de cum aveam timp, şi burtica uşor-uşor, chiar din primele două săptămâni, rămăsese doar aşa, parcă eram puţin balonată. Plus că era o textură foarte frumoasă, arătoasă”, își amintește Ligia Pop.

Asta şi pentru că a avut grijă încă din timpul sarcinii de aspectul pielii.

„Vergeturile specifice însărcinatelor pot să spun că nu le-am avut şi slavă Domnului, pentru că am tendinţa asta. Am folosit pe toată perioada sarcinii uleiuri presate la rece: caise, migdale, măsline, orice ulei. Folosiţi cât se poate de mult, în ultimele luni de sarcină chiar şi de două ori pe zi, fiindcă normal pielea se măreşte, creşte, are tendinţa să lase vergeturi şi noi dacă o hrănim cu aceste uleiuri preţioase evităm vergeturile acelea atât de urâte şi rău aspectuoase”, spune Ligia Pop.

Bineînţeles, şi alimentaţia bazată pe crudităţi a ajutat-o să evite vergeturile, dar şi stările de greaţă din primele luni de sarcină.

„Toate greţurile şi stările acelea specifice însărcinatelor nu sunt normale. Ei le numesc schimbări hormonale. Ar putea fi numite aşa, fiindcă trece corpul şi prin schimbări hormonale, dar sunt de fapt răspunsul corpului la carenţele pe care noi le avem. În momentul ăla trage tot ce noi avem, tot bagajul de nutrienţi, şi atunci este nevoie de mai mulţi nutritenți benefici, că să susţină două persoane. În momentul în care mănânci pentru doi trebuie să aduci în plus doar 300 de calorii, atât”.

Bineînţeles, contează şi ce tipuri de produse consumaţi, nu doar numărul de calorii.

„De obicei, mămicile au tendinţa de a mânca foarte multe produse de panificaţie în sarcină, ceea ce e dezastruos pentru stările de greaţă, sau zahăr. Ele atrag aceste simptome, pentru că zahărul scoate calciul, scoate nutrienţii din corp, îi forţează afară şi am simţit-o şi la mine”, spune Ligia Pop.

În plus, Ligia a fost mereu activă, până în ultima zi a sarcinii.

„Până în ultima zi înainte de a naşte eu scriam la carte, fără nicio problemă, eu eram în travaliu, mai scriam acolo o pagină – apropo, travaliul a fost acasă - deci a fost foarte simplu şi foarte relaxant pentru mine şi n-am avut nicio problemă”, spune ea.

Cartea care va cuprinde toate experienţele prin care a trecut Ligia Pop în sarcină va fi lansată în luna noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri