Titlul unei melodii a rapperului Eminem, inclus în Oxford English Dictionary

Data publicării:
eminem

Titlul ”Stan”, piesă a rapperului Eminem, a fost inclus în Oxford English Dictionary, cu explicaţia de fan obsedat de o anumită vedetă, informează bbc.co.uk citat de News.ro.

Melodia ”Stan” face parte din albumul de studio ”The Marshall Mathers” şi vorbeşte despre un fan obsedat de rapper. Cântăreaţa şi compozitoarea Dido a contribuit la cântec şi apare, de asemenea, în videoclip.

În dicţionar apare şi un exemplu de utilizare a termenului. ”Are milioane de «stans» care îl numesc un zeu al rapului”.

Versurile melodiei spun povestea unui fan care se supără atât de mult că Eminem nu îi răspunde la scrisoare, încât devine din ce în ce mai disperat, iar rapperul realizează că acesta şi-a ucis iubita însărcinată şi s-a sinucis.

”Stan, de ce eşti atât de supărat? Încearcă să înţelegi că eu te doresc ca fan. Nu vreau să faci ceva nebunesc. Am văzut asta la ştiri acum câteva săptămâni – un tip aflat sub influenţa alcoolului şi-a condus maşina peste un pod. Şi iubita lui era în portbagaj. Şi ea era însărcinată cu copilul lui. Şi în maşină ei au găsit o casetă. Dar nu au spus a cui era. Mi-am adus aminte, numele lui era… Erai tu”, arată versurile melodiei.

Potrivit Oxford English Dictionary, cuvântul ”stan” poate fi utilizat ca subiect şi ca verb.

Între alţi termini care au fost incluşi în Oxford English Dictionary se numără: ”Bootylicious”, element ce apare într-o melodie a cântăreţei Beyonce, ”Yolo”, dintr-un cântec al rapperului Drake, şi ”Cray”, dintr-o melodie a rapperului Kanye West.

În luna aprilie, în Oxford English Dictionary a fost inclusă şi sintagma ”sonic screwdriver” (şurubelniţă sonică) din ”Doctor Who”, care va fi publicată oficial în cursul acestei luni.

Născut pe 17 octombrie 1972, Marshall Bruce Mathers III - cunoscut sub numele Eminem - şi-a început cariera în 1987. Este primul artist rap care a câştigat un premiu Oscar. Acesta a fost distins, în 2002, cu trofeul Academiei de film americane pentru piesa ”Lose Yourself”, la categoria ”cel mai bun cântec original”. În plus, Eminem a fost recompensat cu şapte premii Grammy.

A lansat opt albume de studio: ”Infinite” (1996), ”The Slim Shady” (1999), ”The Marshall Mathers” (2000), ”The Eminem Show” (2002), ”Encore” (2004), ”Relapse” (2009), ”Recovery” (2010) şi ”The Marshall Mathers 2” (2013).

Eminem a colaborat cu nume importante ale industriei muzicale, precum Dr. Dre, Dido, 50 Cent, Lil Wayne, Rihanna şi Snoop Dog.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri