Tristul destin al câinilor polițiști

Data publicării:
becks caine

Beks se joacă cu greu. Îşi târâie picioarele, dar cheful nu i-a dispărut. În atelierul de croitorie în care stă, angajaţii îi acordă toată atenţia.

Beks a fost unul dintre cei mai deştepţi câini ai Poliţiei Capitalei. Era antrenat să ia urma omului .

Comisarul Apostol, şeful Serviciului de Poliţie Canină este cel care l-a crescut şi dresat pe Beks.

După opt ani în care a ajutat la prinderea infractorilor, animalul a fost scos la pensie cu o afecţiune la picioare. A fost dus la adăpostul de câini din Bucureşti pentru că aşa prevede o procedură internă a poliţiei. După 14 zile în care stau acolo, câinii poliţişti sunt eutanasiaţi dacă nimeni nu vrea să îi adopte.

„De el mi-a povestit un poliţist care a fost foarte afectat că a trebuit să îl ducă la adăpostul de la Paladi”, spune stăpâna lui Becks, Luminiţa Rădulescu Bercuciu.

Luminiţa a mers a doua zi şi a luat câinele de acolo. Era speriat, neîngrijit şi abia mai putea să meargă. L-a dus la veterinar şi l-a cazat în atelierul ei de croitorie. Spune că întreţinerea şI tratamentul câinelui o va costa cel puţin 500 de lei pe lună.

„Din păcate nu li se acordă o pensie, o variantă de întreţinere. E un câine care e greu de ţinut la bloc şi greu de întreţinut” adaugă Luminiţa Rădulescu Bercuciu

„Deja am demarat propcedurile de modificare a instrucţiunilor interne pentru a obţine nişte drepturi pentru aceste animale care nu sunt de companie. În momentul în care nu le mai putem folosi nu trebuie să le aruncâm la coşul de gunoi”, spune Adrian Apostol, șeful Serviciului de Poliţie Canină.

Cazul lui Max, câinele militar abandonat de stat după ce a salvat vieţile soldaţilor din Afganistan, a reuşit să schimbe legea care l-a condamnat la suferinţă. Ministrul Apărării a schimbat legea, care acum face distincţie între viaţa unui animal şi soarta unui vehicul ce trebuie casat.

Poliţiştii spun că procedurile ar trebui schimbate şi pentru cei 40 de câini care deservesc tot sudul României.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri