Sari la conținut

TURIST ACASĂ. Atuurile staţiunii Călimăneşti-Căciulata, „perla” staţiunilor de pe Valea Oltului

Călimănești-Căciulata este cea mai renumită stațiune balneoclimaterică de pe Valea Oltului, datorită apelor minerale folosite într-o gamă largă de afecțiuni. Se află situată la 18 kilometri de municipiul Râmnicu Vâlcea, la adăpostul Munților Cozia și al plaiului Frăsinet.

Odată ajunși aici, veți descoperi numeroase atracții turistice. Munții, cu relieful de un pitoresc deosebit, Parcul Național Cozia, ce adăpostește una dintre cele mai valoroase colecții de plante din țară, Defileul Oltului, între Turnu Roșu și Călimanești, unul dintre cele mai mari și spectaculoase defilee din Carpații românești

Zona este renumită și pentru numărul mare de așezăminte monahale. Cel mai cunoscut și vizitat de turiști este Ansamblul Mănăstirii Cozia, ctitorie a lui Mircea cel Bătrân, unul dintre cele mai vechi și complexe monumente istorice și de artă din Țara Românească.

Tot în stațiunea Călimănești-Căciulata, puteți vizita Mănăstirea Turnu, Schitul Ostrov și Mănăstirea Stănișoara. Peste 30.000 de persoane se tratează anual aici, motiv pentru care și ofertele de cazare sunt numeroase, la pensiuni, vile sau hoteluri cu baze de tratament. Preţurile pornesc de la 60 lei şi ajung până la 150 de lei pentru o cameră dublă pe noapte.

Pentru cei care vin la tratament, există pachete speciale, care includ costurile procedurilor. Toate reţelele de telefonie mobilă au semnal în zonă, iar în ceea ce priveşte calea de acces, nu veţi întâmpina nicio problemă pe drumul care leagă Râmnicu Vâlcea de Sibiu şi străbate Valea Oltului.