TURIST ACASĂ. Minunile Cetății Biertan

Data publicării:
bISERICA FORTIFICAT DE LA BIERTAN MEDIAFAX

Biserica a fost construită la începutul secolului al XVI-lea, sub forma unei biserici-hală în stil gotic târziu. Aceasta şi-a păstrat aspectul până în zilele noastre, iar elementele din interior sunt valori inestimabile, a căror poveste merge cu secole în urmă.

De cum intraţi în biserică, privirea vă va fi luată de impozantul altar cu cele 28 de scene pictate, amvonul din secolul XVI, stranele realizate artistic în relief plat, covoarele anatoliene şi impresionanta uşă a sacristiei. Dispunerea celor 3 incinte ce înconjoară biserica, cele 6 turnuri de apărare şi 3 bastioane ne dezvăluie lucruri atât de interesante legate de viaţa zilnică a locuitorilor.

Accesul în cetate se face printr-o scară acoperită ce trece pe lângă Turnul Paznicului, astazi o mică librărie, iar la capătul scării, în faţa bisericii se află o piatră mare pe care, demult, erau aşezaţi toţi răufăcătorii pentru ca întreaga comunitate să îi recunoască.

La Biertan, turiștii pot ajunge cu trenul sau cu atomobilul propriu. Cei care vor să rămână peste noapte pot alege pensiunile rustice din sat sau hotelurile din Sighișoara, oraș care este la 30 de kilometri. Cazarea costă între 80 şi 250 de lei pe noapte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri