Turiştii ruşi, o mină de aur

Data publicării:
plaja vacanta litoral - GettyImages - 23 iulie

Trei miliarde de dolari au cheltuit ruşii anul trecut în Turcia. Dacă în 2014 au fost 4,5 milioane de turişti din Rusia, în primele 10 luni din acest an numărul lor a scăzut la 3,6 milioane.

Ruşii ocupă locul doi în topul turiştilor străini, după Germania - 5,2 milioane şi înaintea Marii Britanii - 2,5 milioane.Asta în timp ce doar 300.000 de români şi-au petrecut concediile în Turcia.

Pe de altă parte, în preferinţele celor 10 milioane de ruşi care şi-au făcut vacanţele dincolo de graniţe, Turcia a coborât deja pe locul doi, după Egipt.

Urmează, la mare distanţă, Germania, Thailanda, Italia şi Spania, fiecare cu câteva sute de mii de vizitatori ruşi. În România au venit 30.000 de ruşi. Majoritatea în ianuarie, când sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi pe Valea Prahovei.

Ce vor ruşii, în condiţiile în care rubla şi-a pierdut aproape jumătate din valoare? Pachete all-inclusive, cu un cost de 35-40 de euro pe noapte şi distanţă relativ mică faţă de casă. Ar putea fi colacul de salvare pentru mulţi hotelieri români, mai ales pentru cei din staţiunile din sudul Litoralului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri