Un adolescent din Sighetu Marmaţiei a devenit campion mondial la beatbox

Data publicării:
beatbox

La doar 13 ani, un adolescent din Sighetu Marmaţiei este campion mondial la beatbox. Vara aceasta, a obţinut 5 medalii de aur și argint la Campionatul Mondial al Artelor, de la Hollywood. Studiază pianul, chitara şi face beatbox.

Mark a învățat să facă asta singur, de la artiştii de pe Youtube. După patru ani de muncă asiduă, a ajuns să fie declarat campion mondial la beatbox. Și nu oriunde, ci tocmai la Hollywood.

„Pe Youtube am căutat și am văzut 2 japonezi care făceau beatbox și am m-am gândit: wow, ce tare e! Și eu vreau să învăț! Și până la urmă m-am ambiționat și am încercat să învăț și mi-am construit eu ritmuri și așa am reușit,” povestește Mark Sebastian Mesaroș.

„Este o artă greu de făcut și de definit către un public, dar o face cu atâta drag, cu atâta ambiție, cu atâta talent și, până la urmă, talentul este singurul pe care îl are el de la Dumnezeu. Toate celelalte se șlefuiesc,” explică Rodica Gheorghiu, profesoara de pian a lui Mark.

„Am văzut că este apreciat și peste hotare. A fost apreciat de un juriu de 19 persoane care la beatbox i-au dat, fiecare, nota maximă,” spune Andreea Mesaroș, mama lui Mark.

„Nu se descalță bine, pune mâna pe chitară. Lasă chitara, apucă pianul. Ia looperul, face ritmuri noi.

Totul e ca o joacă pentru el și uite că, din joacă din asta, s-a ajuns până la un nivel destul de mare,” spune Alin Mesaroș, tatăl lui Mark.

La Campionatul Mondial al Artelor de la Hollywood la care au participat peste 1500 de artiști din 61 de țări, Mark a prezentat 4 momente și a obținut în total 5 medalii.

„Am câștigat 2 medalii de aur la beatbox, 1 medalie de argint la pian și o medalie de argint la chitară plus o medalie de aur la chitară pentru intrarea în finală,” adaugă Mark Sebastian Mesaroș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri