Un joc popular în toată lumea începe să-i cucerească şi pe români

Data publicării:
CEAS CARE CURGE

O să sune ciudat, dar închidem nişte oameni înăuntru şi ei trebuie să iasă de acolo. Bineînţeles, este puţin mai complicat decât atât, adică trebuie să caute indicii, să găsească moduri de a deschide cutii, dulapuri, uşi, mecanisme şi, bineînţeles, colaborând. Este foarte important să lucrezi în echipă. Asta este cam 50% din experienţă”, explică Andra Ciobanu, ghid pentru un astfel de joc.

Pe tot parcursul jocului, participanţilor le sunt puse la încercare simţul observaţiei, gândirea logică, atenţia la detalii şi memoria. Există şi o limită de timp, de 60 de minute, în care trebuie să evadezi, iar cel mai bun timp a fost scos de o echipă de studenţi clujeni, care au reuşit să evadeze în 34 de minute.

Cutia asta e mai specială, pentru că nu are o încuietoare vizibilă, are un sistem puţin mai ciudat de a se desface, şi anume îi scoţi doar o baghetă, în care găsim o piesă, e formată din două compartimente”, arată Sebastian Ştefan, administrator.

Majoritatea clienţilor sunt grupuri de prieteni, familii, dar şi turişti. Până şi companiile sunt interesate de astfel de jocuri de evadare, pentru a vedea cum reuşesc angajaţii să colaboreze şi să lucreze în echipă.

Preţurile pornesc de la 30 de lei de persoană, în funcţie de numărul de participanţi.

Lorena, participantă: „Foarte interesant, amuzant. Ne-am distrat o grămadă!”

Adelina, participantă: „Mie mi-a părut foarte distractiv şi chiar şi faza cu oglinzile a fost cea mai faină”.

Bogdan, participant: „Interactiv, frumos, amuzant. Unele ne-au luat mai mult timp. Nu chiar greu, dar e OK”.

Jocul de evadare a fost lansat în Tokyo, în 2007. De atunci, fenomenul a cuprins toată lumea şi a ajuns, bineînţeles, şi în România, unde sunt aproximativ 80 de locuri unde se poate juca. În Cluj, sunt trei firme care oferă celor interesaţi şapte scenarii - de la furtul unui diamant, la evadarea dintr-o temniţă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri