Un restaurant japonez a automatizat modul de servire „împinge tava”

Data publicării:
sushi

Japonezii nu mai sunt de mult un paradox: prizonieri ai tradiţiilor, îmbrăţişează imediat tot ce e modern mai ales în domeniul tehnologiei. Aşa s-ar explica şi succesul lanţului de restaurante care serveşte sushi pe bandă rulantă.

„Pe capacul platoului este un microcip care îţi spune de câtă vreme se plimbă farfuria pe banda rulantă, ce fel de sushi este şi mai apoi cât de repede a fost consumat”, explică Akihiro Tsuji, purtător de cuvânt al restaurantului.

Clienţii comandă mâncarea pe o tabletă şi iar banda rulantă se opreşte chiar în dreptul mesei lor, cu farfuria în care se află exact tipul de sushi comandat.

Îmi place. Mâncarea ajunge repede, ai o mulţime de opţiuni şi poţi să mănânci în ritmul tău”, spune unul dintre clienți.

Şi propietarii lanţului de restaurante au de câştigat. Ştiu imediat care sunt preferinţele clienţilor lor şi scapă de multe cheltuieli cu personalul. De aceea, pot vinde sushi mai ieftin decât concurenţii lor, adică 100 de yeni, porţia, echivalentul unui dolar.

Pe măsură ce tehnica lor avansează, îşi propun să reducă timpul de aşteptare cu un minut pentru fiecare comandă şi au automatizat chiar şi bucătăria multora dintre restaurante. Conceptul de fast sushi a prins la japonezi, aşa că experţii spun că acesta este viitorul şi evaluează ca întreaga afacere va valora, până la sfârşitul anului, peste cinci miliarde de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri