„Urzeala Tronurilor” a stabilit un record de audienţă cu episodul final al celui de-al şaselea sezon

Data publicării:
Game of Thrones

 

Până în prezent, recordul a fost deţinut de episodul final al celui de-al cincilea sezon, ce a înregistrat 8,1 milioane de telespectatori.

Audienţa serialului a crescut în fiecare an. Dacă episodul final al primului sezon a fost urmărită de aproximativ 3 milioane de persoane live şi în reluare, în aceeaşi zi, finalul celui de-al doilea sezon a înregistrat 4,2 milioane de telespectatori.

Finalul celui de-al treilea sezon a fost urmărită de 5,4 milioane de telespectatori, în timp ce episodul final al celui de-al patrulea sezon a înregistrat 7,1 de telespectatori, potrivit Nielsen.

Cel de-al şaselea sezon al serialului ”Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones” a înregistrat 23,3 milioane de vizualizări pe mai multe platforme, precum VOD, HBO Go şi HBO Now.

HBO nu a confirmat numărul de episoade sau de sezoane care au mai rămas din serialul ”Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones”, dar creatorii show-ului au spus că ar urma două sezoane ceva mai scurte, care ar însuma 13 episoade, potrivit The New York Times.

Al şaselea sezon al serialului ”Game of Thrones” a avut premiera pe postul de televiziune HBO pe 24 aprilie.

”Urzeala Tronurilor” este un serial de televiziune produs de HBO sub forma unei fantezii medievale, pe baza romanelor scrise de George R. R. Martin în seria ”Cântec de gheaţă şi foc”. Serialul prezintă aventurile dramatice şi intrigile la care participă membrii familiilor Stark, Lannister, Baratheon şi Targaryen, care vor să cucearască Tronul de Fier din regatul Westeros.

Serialul a devenit un veritabil fenomen social, fiind extrem de apreciat de telespectatori pentru interpretările actorilor, complexitatea personajelor, evoluţia firului narativ şi decorurile spectaculoase. ”Urzeala tronurilor” a câştigat şi numeroase trofee importante, inclusiv 26 premii Emmy.

La rândul lor, cărţile din seria ”Cântec de gheaţă şi foc” s-au vândut în peste 60 de milioane de copii pe plan mondial şi au fost traduse în 45 de limbi.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri