Vaccinul care ar putea oferi protecție împotriva tuturor virusurilor

Data publicării:
microscop - getty

Foto: Gulliver/Getty Images

Un grup de cercetărori susțin că au descoperit o metodă de a proteja celulele de o invazie virală. Studiul condus de James Hedrick de la IBM Almaden Research Center din California, Naoki Yamamoto de la National University din Singapore și Yi Yan Yang de la Institute of Bioengineering and Nanotechnology, din Singapore, a pornit de la o tactică mai veche care a pus probleme în trecut.

Toate virusurile depind de ceva asemănător cu o încărcătură electrică, prezentă pe suprafețele lor, pentru a se conecta la celulele pe care încearcă să le infecteze. Dacă s-ar putea împiedica acest proces, infectarea ar putea fi prevenită, indiferent de virus. Dr. Hedrick și colegii lui au încercat să facă acest lucru folosind polietilenimina, scrie The Economist. Cercetările anterioare au arătat că acest polimer poate preveni o invazie virală, însă conține un grup de amine care pot ataca celulele sănătoase. Pentru a preveni acest lucru, cercetătorii au încercat să le neutralizeze cu anumiți compuși benigni.

Rezultatele studiului publicate în revista medicală Macromolecules au arătat că tehnica lor funcționează. Tratamentul și-a dovedit eficiența în lupta împotriva tuturor virusurilor pe care a fost testat și gradul de toxicitate asupra organismului s-a dovedit a fi zero.

Însă, până la dezvoltarea unui tratament care să fie folosit pe oameni,este nevoie de efectuarea mai multor studii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri