Văliug, județul Caraș-Severin. Din colonie muncitorească, staţiune de schi

Data publicării:
valiug

La poalele munților Semenic, pe malul lacului, la doar două ore de Timişoara, sute de oameni din vestul țării îşi petrec vacanțele de iarnă.

„Tot timpul trebuie să stau în față aplecat, nu mă las pe spate. Cum m-am lăsat pe spate, nu mă mai ascultă schiurile. Ele trebuie să asculte de mine, nu eu de ele, da,” explică un instructor de schi.

Primii pași, obișnuirea cu schiul, să învețe să controleze schiul, să învețe să controleze mișcarea, să se obișnuiască cu zăpada,” spune Ștefan Orlando, profesor de sport.

Până în urmă cu patru ani, Văliugul era un simplu sat de munte. Odată cu investițiile în infrastructură, au început să apară pensiunile și hotelurile. Acum, cu greu găsiţi locuri libere în weekend, dacă nu v-aţi făcut rezervare din vreme.

“Super, e cea mai tare pârtie. E prea tare zăpada, e moale,” exclamă un turist.

„Am venit să schiez, am venit să practic spot numit schi alpin, un sport foarte frumos, e sportul rege în sezonul de iarnă,” spune un schior.

„Am mai fost și în Austria unde era unpic mai prost,” adaugă un alt turist.

Am vrut să fac un pilot să văd dacă la altitudinea asta de 700 de metri reușim să ținem înzăpezită pârtia toată iarna. Pilotul ăsta dovedește că funcționează deja de patru ani,” spune Ioan Popa, dezvoltator.

În zona Văliug sunt peste o mie de locuri de cazare, de la cabane și pesiuni până la hoteluri de trei sau chiar paru stele. Pentru un weekend la ski în Caraș-Severin o familie ar trebui să scoată din buzunar 600 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri