Vânătoare de comori la Cluj

Data publicării:
comori

Concurenţii nu au voie să folosească mijloace de transport în comun şi nici taxi sau maşini. Traseul trebuie făcut la picior.

Startul competiţiei s-a dat la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca. Echipele au pornit pe rând, iar membrii lor au trebuit să descopere singuri traseul cu ajutorul unor indicii pe care organizatorii le-au oferit în diferite locuri din oraş.

Din loc în loc, participanţii au fost provocaţi la probe pentru a merge mai departe: să facă poze cu oameni necunoscuţi sau să ardă sforile cu care au fost legaţi de organizatori.

„Găsiţi minim cinci oameni pe stradă, nu contează vârsta sau sexul, şi faceţi o poză împreună cu steagul acesta”, aşa sună o cerinţă.

„Trebuie să mergeţi în staţia de taxi şi să convingeţi un taximetist să urcaţi în portbagaj şi să vă facă o poză”, e o altă solicitare a jocului.

În total, pasionaţii de aventură au avut de parcurs aproape 15 kilometri. Primii care au trecut linia de final au scos un timp de aproape două ore.

„Cred că e bine că fiecare suntem la facultăţi diferite şi ştim câte o parte a Clujului. Ne-am ajutat”, spune un participant la concurs.

Toate punctele de oprire de pe traseu au fost în zona obiectivelor istorice din oraş. De altfel, ideea concursului organizat de o asociaţie a studenţilor a fost tocmai aceea de a promova turismul local.

Campania mai amplă se numeşte „Zile de turism”. E un program mai mare al OST-ului, Organizaţia Studenţilor pentru Turismul Românesc, care curpinde mai multe proiecte mai mici, printre care şi acest treasure hunt. Aducem lumea la rafting, parapantă, echitaţie”, explică Ionuţ Ţibichi, organizatorul concursului.

Premiile sunt: o excursie cu Mocăniţa pe Valea Vaserului sau un zbor cu parapanta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri