Sari la conținut

Viaţa departe de tehnologie

O gospodărie tradiţională, dar cochetă, şi-a deschis porţile pentru aproximativ 20 de turişti, care au uitat de problemele de la birou şi au învăţat să facă brânză.

Secretul este să punem apă în laptele acru. Apa nu trebuie să fie fiartă, ar trebui să aibă aproximativ 60 -70 de grade. Şi va fi gata în aproximativ trei, patru ore. Şi asta este brânza”, explică Teodora Borghoff, gazdă.

Evan este sârb, iar cele trei zile petrecute la ţară au fost ca o gură de aer proaspăt.

Fug de tehnologie, pentru că profesia mea înseamnă să fiu mereu implicat în ea şi, desigur, îmi place să evadez”, spune turistul.

Teodora Borghoff a decis să dea viaţa tumultoasă din mijlocul oraşului pe liniştea de la sat în urmă cu câţiva ani. Periodic, primeşte la ea acasă turişti români şi străini, care vor să evadeze din rutina zilnică.

E ritmicitatea aceasta diferită. Nu suntem obligaţi să muncim ca nişte roboţi, doar între anumite ore, ci ritmul vine mult mai natural. Atât ritmul în timpul zilelor, cât şi ritmul anotimpurilor”, spune Teodora Borghoff.

„Oamenii care vin aici sunt oameni foarte deschişi, foarte apropiaţi de natură”, spune Răzvan Băloiu, organizator Village Camp.

Tabăra de la Stanciova, denumită Village Camp , este deja la a 3-a ediţie, şi an de an, curioşi din întreaga lume vin aici să afle tradiţiile locului, să afle unii de la alţii câte puţin din specificul fiecărei ţări.