Viața la țară, bună pentru sănătatea copiilor

Data publicării:
taraa

Ana - Maria, Bianca și Alexandra sunt cele mai bune prietene. Au 11 ani și sunt vecine, în comuna Prisecani, din județul Iași. Au învățat împreună să sara ața, coarda sau cântecelele pe care le intonează atunci joaca e în toi.

Cele trei prietene se întâlnesc în fiecare zi. Dar numai după ce ajută părinții sau bunicii la treburile din gospodărie.

„Îmi place să prășesc, să mătur, să fac curățenie prin casă”, spune Ana-Maria.

Fetele nu ar înlocui cu nimic prietenia lor. Cât despre calculatoare, telefoane sau tablete... nu o impresie prea bună. Bianca spune că nu i-ar plăcea să stea la calculator: „Nu prea că...cum să spun..mănâncă mintea. Am învățat de la doamna, de la școală.

„Sunt în largul meu la țară. Este locul meu natal și iubesc țara. Citesc, mă joc, mai învăț chiar, mai merg la Biserică”, spune Alexandra.

„Tabletele acestea nu sunt bune, nu prea citesc cărți. Ei acum au totul pe calculator, au totul pe tabletă, la telefon cu internetul”, spune bunica Biancăi Dascălu. Femeia se bucură când nepoata vine la țară: Ea este un pic mai plinuță și se mai joacă, mai aleargă.

Cele trei fete, eleve acum în clasa a V-a nu uită nici de temele pentru vacanță. Promit că, împreună, vor rezolva toate exercițiile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri