VIDEO: Competiția bunicilor la atletism. Cel mai bătrân participant are 103 ani

Data publicării:
batranel 1

Hidechici Miazachi, în vârstă de 103 ani, este cel mai rapid om din lume pe distanţa de 100 de metri, în cadrul probei rezervate celor care au împlinit 100 de ani.

„Nu am niciun secret anume. Pur şi simplu sunt mic de statură şi foarte atent la ce mănânc. Mestec mâncarea de 30 de ori înainte de a o înghiţi, aşa că stomacul meu e fericit. Mai pot alerga încă cinci ani”, a spus Hidekichi Miyazaki.

Hidechici face parte din cei 6.000 de pensionari japonezi care participă anual la diverse competiţii, organizate pe tot cuprinsul ţării. Cei mai mulţi aleargă pe distanţe scurte, însă Mitsue Tsuji, atletă în vârstă de 85 de ani, face parte din categoria restrânsă a triatloniştilor. Are un plan bine stabilit.

„Sunt bătrână, nu ştiu când îmi va veni sfârşitul, dar atât timp cât voi putea, voi face mişcare”, a spus Mitsue Tsuji.

O altă femeie, care are "doar" 78 de ani, este una dintre cele mai cunoscute maratoniste din Ţara Soarelui Răsare. A suferit o operaţie anul trecut, şi chiar dacă a fost spitalizată mai mult timp, nu a renunţat la pasiunea sa - a mers câte şapte kilometri zilnic, pe holurile spitalului.

Vreau să alerg cel puţin până pe la 80 de ani, voi fi şi atunci capabilă să dobor recorduri”, a spus maratonista Yoko Nakono.

Un sfert din populaţia Japoniei are peste 65 de ani, în contextul în care statul asiatic este în topul ţărilor cu cea mai mare speranţă de viaţă din lume. Iar oameni precum Hidechici, Yoko şi Mitsue demonstrează cu succes că vârsta nu este deloc o barieră în calea bunei dispoziţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri