VIDEO. Cu bicicleta în Deltă

Data publicării:
mindruta

Cicliştii au pornit din centrul oraşului Tulcea şi au mers 15 kilometri pe o şosea plină de urcuşuri şi coborâşuri.

40 de minute, cicliştii au ajuns la bac, în localitatea Nufăru. Au traversat Dunărea şi au continuat, spre inima Deltei.

Destinaţia finală: Gorgova, o localitate situată la 40 de kilometri distanţă de Tulcea. Lucian Mândruţă a condus plutonul pe drumurile pietruite sau pline de pământ. Nimeni nu s-a dat bătut, nici măcar Daniel, un băiat de doar şase ani.

Lucian Mândruţă a fost însoţit în expediţie de cei doi fii ai săi: Mihai şi Matei, de 14, respectiv 12 ani. Băieţii se află la prima astfel de expediţie pe bicicletă.

Mihai Mîndruţă: „E mai interesant decât prin oraş. Ai mai mult de văzut”.

Matei Mîndruţă: „Mi se pare un drum frumos, intresant, pentru că nu mai eşti în oraş, nu mai sunt maşini atât de multe. Eşti în natură”.

Lucian Mîndruţă, realizator DigiFM: „Proiectul a pornit anul trecut, când am venit aici cu maşina şi mi-am zis: nu se poate. Aici nu vreau să mă mai întorc cu maşina. Vreau să mă întorc neapărat cu bicicleta. Pentru că frumos. I-auzi, trece şi şalupa. Se aud păsărele din bicicletă, poţi să te bucuri de verdele ăsta, poţi să te bucuri de mirosurile Deltei”.

Mâine, aventura continuă: vor admira, de pe două roţi, Munţii Măcinului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri