VIDEO. Cum arată Neptun în vara lui 2014 

Data publicării:
neptun

Staţiunea era renumită şi ca destinaţie a nomenclaturii şi a scriitorilor, dar şi a miilor de turişi străini, majoritatea nemţi din fosta Germanie Democrată.

Chiar dacă gloria acelor vremuri pare imposibil de recuperat, Neptunul rămâne o destinaţie recomandabilă celor care caută liniştea.

Coasta de Azur a României. Aşa era supranumit Neptunul în perioada comunistă, iar un bilet în perioada de vârf a sezonului se obţinea cu mare greutate. Aici veneau să-şi petreacă vacanţele şefii comunişti, dar şi scriitorii, care aveau o vilă a lor. Lucrurile au mers bine şi după 1990, până la un anumit punct.

A fost o staţiune frumoasă şi atractivă până chiar... după ceva vreme după privatizare, deci prin 2008-2009, a funcţionat foarte bine”, spune Dumitru Filip, Director în cadrul Direcţiei de Turism mun. Mangalia.

Acum, Neptun e o staţiune banală care încearcă, în zadar, să-şi recâştige strălucirea de altădată. Oriunde ai privi în jur, eşti surprins de contradicţii: hoteluri şi pensiuni noi-nouţe, moderne, stau alături de hotelurile părăsite. Pe vremuri, cine se caza în ele era bine văzut. Acum, toţi le ocolesc.

„Ca pe vremuri nu mai sunt, deoarece hotelurile sunt jalnice, şi preţurile sunt foarte mari. Spre exemplu la o stea, preţurile sunt de 80 de lei, ceea ce e destul de mult”, spun turiştii.

Pentru turişii extrem de activi, Neptunul nu oferă multe posibilităţi de distracţie. Totuşi, pentru cei care nu au mari pretenţii şi îşi doresc o vacanţă nu foarte costisitoare, există suficient de multe oferte de sporturile nautice.

Preţurile sunt foarte accesibile pentru toată lumea, 80 de lei - 10 minute, 100 de ron - 15 minute, avem şi banana - 15 lei de persoană, şi cu canapeaua - 25 de lei de persoană”, spune Câmpean Aurelian, administrator al unei baze nautice.

Un amplu reportaj despre hotelurile abandonate de pe litoral AICI

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri