VIDEO Cursele cu tauri ajung peste ocean. Un om a fost rănit într-o întrecere în California

Data publicării:
bull

O cursă cu tauri după modelul celei de la Pamplona, din Spania, a avut loc în Statele Unite. Aşa cum se întâmplă la astfel de curse, un om a fost rănit uşor după ce a fost luat în coarne de tauri. Organizatorii spun că singura deosebire faţă de evenimentul spaniol este că animalele nu sunt sacrificate la sfârşitul cursei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cel puţin 3000 de oameni au gonit cu zeci de tauri pe urmele lor la un târg din California. Tradiţia cursei spaniole a fost urmată aproape până în cele mai mici amănunte: oamenii au purtat celebrele eşarfe roşii şi tricouri albe.

Cursa nu a fost lipsită de incidente: 40 de militanţi pentru drepturile animalelor au manifestat împotriva evenimentului, dar organizatorii i-au asigurat că taurii nu păţesc nimic la sfârşitul cursei.

Taurii nu fac decât să alerge, nu există niciun fel de abuz. Sunt în permanenţă monitorizaţi de un veterinar şi trăiesc pe o suprafaţă liberă de 800 de acri ai unei ferme din Kentucky. O viaţă destul de bună”, a explicat Rob Dickens, organizatorul evenimentului.

Evenimentul organizat în Statele Unite s-a dorit a fi continuarea pe pământ american a cursei de la Pamplona, care are loc în fiecare an la începutul lunii iulie. Cel puţin 30 de oameni au fost răniţi în cadrul festivalului din acest an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri