VIDEO. Jocul video folosit pentru diagnosticarea demenței

Data publicării:
ochi batran

Felul în care utilizatorii jocului "Sea Hero Quest" conduc o barcă printre printre ghețari va fi înregistrată în mod anonim, iar datele vor fi trimise cercetătorilor. Înțelegerea modului în care oamenii navighează în medii 3D este importantă pentru că îndemânarea este adesea una din primele capacități pe care le pierd oamenii care suferă de demență.

Potrivit cercetătorilor, jocul video poate genera o cantitate de informații fără precedent. "Nu am întâlnit până acum ceva asemănător realizat în cercetarea asupra demenței", a spus Hillary Evans, director al organizației Alzheimer's Research UK. ''Oferind comunității de cercetători acces la informații publice, de o asemenea anvergură, într-un timp atât de scurt este exact tipul de inovație necesar pentru deblocarea următoarei descoperiri în domeniul cercetării privind demența'', a mai spus Hillary Evans.

Jocul gratuit a fost dezvoltat în scopuri caritabile de cercetători de la University College London și de la University of East Anglia, cu sprijinul gigantului din telecomunicații Deutsche Telekom. Jucătorul urmărește misiunea unui marinar ce retrăiește o parte din memoriile tatălui său și se luptă cu o serie de creaturi fantastice de apă. Rutele pe care jucătorul le parcurge generează hărți care arată cercetătorilor cum explorează utilizatorii mediile 3D. Scopul final este dezvoltarea unui nou set de teste de diagnostic prin care să se poată detecta momentul când utilizatorul începe să își piardă îndemânarea în navigarea spațială.

Cercetătorii de la University College London (UCL) au declarat că jocul generează informații folositoare de aproape 150 de ori mai repede decât experimentele de laborator. "În cadrul echipei mele de cercetare, pot testa doar în jur de 200 de oameni pe an și asta dacă muncesc din greu", a spus dr Hugo Spiers de la UCL pentru BBC News. "Însă noaptea trecută am reușit să testez 200 de oameni într-un minut cu ajutorul acestui joc", a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri