VIDEO. Zăpadă pe pârtiile din Poiana Brașov. Schiorii experimentați au încercat câteva coborâri

Data publicării:
zapada-1

În Poiana Braşov, stratul de zăpadă a ajuns la 15 centimetri grosime, iar pe pârtiile din partea superioară a Masivului Postăvarul, chiar şi la 25. Chiar dacă nu sunt condiiţile cele mai bune, câţiva schiori cu experienţă n-au ezitatv să încerce câteva coborâri.

Turist: „Se poate coborî, însă necesită nişte skill-uri mai profi, să spunem aşa, nu aş recomanda amatorilor”.

Dorin Drăgoi, administrator domeniu schiabil Poiana Braşov: „Am montat toate sistemele de siguranţă, balizele şi indicatoarele necesare”.

Pentru moment, în Poiana Braşov este deschisă o singură linie de telecabină. La toate celelalte instalaţii de transport pe cablu se fac încă probe şi reglaje.

Instalaţiile pentru producerea zăpezii artificiale şi utilajele pentru bătătorirea acesteia au fost verificate şi sunt pregătite pentru începerea sezonului de iarnă. Administratorii pârtiilor spun că au nevoie doar de temperaturi sub minus 2,5 grade Celsius pentru ca tunurile de zăpadă să poată fi puse în funcţiune.

O veste bună este că tarifele sunt aceleaşi ca şi anul trecut. O urcare cu telecabina va costa 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei, pentru copii. Poiana Braşov are pârtii în lungime totală de 24 de kilometri, pentru toate gradele de experienţă, de la începători până la avansaţi şi profesionişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri