Yoga pe apă la marginea Capitalei

Data publicării:
yoga pe apa

Romina Rossi este din Argentina şi de trei ani ţine cursuri de yoga pe o placă plutitoare.

În Bucureşti are deja 50 de cursanţi şi spune că cel mai greu lucru este să îţi relaxezi corpul.

„Nu este dificil. Trebuie să te concentrezi pe respiraţie şi să fii foarte atent la corpul tău. Este o tehnică foarte bună pentru a te cunoaşte”, a spus Romina Rossi, antrenor de yoga.

Placa plutitoare, sau stand-up paddle, este ca o sală de fitness pe apă, spun cei care practică acest sport. Îţi solicită toţi muşchii, iar odată ce ai învăţat mişcările poţi privi ca într-o plimbare peisajul din jurul lacului.

„Sportul pe care încerc să-l învăţ acum pe lacul Mogoşoaia a fost inventat în Hawaii şi dintre sporturile nautice este cel care are cea mai mare popularitate în prezent”, relatează Cătălin Bălan, reporter Digi24.

Pentru a învăţa aceste sporturi trebuie să fii pregătit mereu să intri la apă.

De la un an la altul, sporturile de apă au tot mai mulţi adepţi în România: de la rafting pe râurile de munte, până la pasiunea pentru bărci cu vele sau pneumatice. Investiţiile variază şi ele, tot după preferinţe.

Ca începător poţi să intri în sport cu 200 de euro şi să ai echipament complet. Dacă eşti avansat şi doreşti ceva premium vorbim de câteva mii de euro. Dacă vorbim de caiace nu trebuie neapărat unul rigid. Sunt variantele gonflabile. Adică pleci cu barca în rucsac după tine”, spune Cătălin Câmpeanu, managerul unei firme de sporturi nautice.

„Cel mai greu lucru în caiac pare a fi acela de a-ţi ţine echilibrul, dar odată ce reuşeşti să faci acest lucru, nu-ţi rămâne decât să te bucuri de liniştea lacului la marginea Capitalei”, relatează Cătălin Bălan, reporter Digi24.

Preţurile pentru cei care vor să se plimbe pe lac pornesc de la 15 lei pe oră. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri