Sari la conținut

Zacuscă record la Festivalul de la Buziaş

Cinci oameni au muncit la foc continuu peste zece ore. De dimineaţă, s-a aprins și flacăra care a încins ceanul uriaș.

Pentru asemenea cantitate de zacuscă sunt necesare ingrediente pe măsură: 200 de kilograme de ceapă, 100 de kilograme de gogoşari, 100 de kilograme de ardei, 150 de kilograme de vinete, 3 kilograme de usturoi, unul de hrean şi 12 litri de ulei.

Mirodeniile sunt, însă, marele secret. Bucătarul folosește nu mai puțin de18 feluri de condimente în reteta sa de zacuscă.

După aproape cinci ore în care zacusca a fiert sub indicațiile atente ale bucătarului, gurmanzii ademeniți de miros au și degustat.

Festivalul din Buziaş a devenit o tradiţie. Mii de vizitatori vin an de an, şi nu numai pentru zacusca pregătită de gospodine. Vinul din regiune e foarte apreciat, la fel şi papricaşul gătit aici.