Zbor din Anglia până în Australia la bordul unui avion de epocă

Data publicării:
pilot

Amy Johnson a arătat în 1930 că femeile pot reuși într-o lume a bărbaților. A fost una dintre primele femei din lume care a obţinut licenţă de pilot şi a zburat singură din Marea Britanie în Australia, stabilind un record mondial.

La 85 de ani distanţă, o femeie-pilot a refăcut călătoria, însă pe un traseu mai lung, care a durat patru luni. Una dintre opririle sale a fost în România.

Tracey Curtis-Taylor, pilot: „A fost fantastic să zbori pe deasupra munţilor, peste munţii din Transilvania. Avem mulţi prieteni români în Londra. Aici poţi zbura chiar deasupra pădurilor, a râurilor, pe lângă castele”.

Tracey Curtis Taylor şi-a încheiat călătoria de 22.000 de kilometri. A parcurs jumătate din lungimea Ecuatorului şi a zburat peste 23 de ţări, în care a făcut 50 de opriri: „Dar într-un mod amuzant de a vedea lucrurile, pot spune că mi-a luat toată viaţa să ajung în această expediţie. Nu am o familie şi mi-am dedicat toată viaţa zborului. Uneori trebuie să faci genul acesta de alegeri, pentru a-ţi îndeplini visele. Pentru mine, este cel mai bun lucru. Nu aş fi făcut altceva în viaţa mea”.

Britanica a avut şi un motiv pentru care a ţinut cu tot dinadinsul să ajungă la destinaţie la început de an. Pe 5 ianuarie 2016 s-au împlinit 75 de ani de când eroina ei a murit într-un accident aviatic.

Tracey Curtis-Taylor: „Merită preţul! Asta e ideea. Ca să trăieşti o viaţa extraordinară, trebuie să plăteşti un preţ extraordinar. Este un vis. Eu îmi trăiesc visul”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri