Zboruri peste ocean la 69 de dolari

Data publicării:
Avion in zbor - GettyImages 107846319

Norwegian Air Shuttle şi-a propus să aducă pe piaţă cele mai ieftine zboruri peste Ocean. Un bilet doar dus ar costa nu mai mult de 69 de dolari, iar pentru biletele dus-întors clienţii ar trebui să plătească doar 300 de dolari.

Pentru a împinge costurile atât de mult în jos, operatorul va trebui să lucreze cu cele mai ieftine aeroporturi. Potrivit Marketwatch, începând din 2017, avioanele ar pleca din oraşul scoţian Edinburgh şi din Bergen, în Norvegia.

Pentru consumatori, câştigurile financiare sunt uriaşe. În momentul de faţă o călătorie dus-întors Ediburgh-New York costă mai bine de 700 de dolari, cu bilet cumpărat din vreme. Deci practic sunt de peste două ori mai scumpe comparativ cu oferta anunţată de norvegieni.

Totuşi, operatorul nu este singurul care speră să atragă clienţi cu preţuri foarte mici la zborurile transatlantice. În urmă cu doar câteva săptămâni, compania islandeză WOW Air a venit cu o ofertă de doar 99 de dolari pentru un zbor de la Boston, la Paris sau Amsterdam. Asta după ce anul trecut făcea aceeaşi ofertă dar doar pentru zborurile între Boston şi capitala islandeză, Reykjavik.

În spatele preţurilor tentante însă se ascund şi multe capcane. Factura finala e de regulă încarcată de suprataxe - pentru bagajul de cală, pentru bagajul de mână, pentru ceva mai mult spaţiu la picioare, pentru check-in-ul făcut la aeroport şi mai ales pentru băuturile şi mâncarea consumată în cele 7-8 ore până la destinaţie.

Şi, pe lângă toate acestea, clientul trebuie să-şi mai ia şi biletul de întors acasă, bilet care întotdeauna e cu mult mai scump.

RyanAir a promis de departe cel mai mic preţ pentru zborurile între Europa şi Statele Unite. Începând de la 10 euro pentru călătorie. Totuşi planul companiei nu s-a materializat niciodată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri