Zoo Braşov, atracţie de Crăciun

Data publicării:
leu zoo brasov

Grădina Zoologică este una dintre atracţiile Braşovului, indiferent de anotimp. Toţi iubitorii de animale şi de natură, adulţi sau copii, sunt atraşi în principal de tigrii, lei, maimuţe, urşi şi reptile.

„Foarte frumoasă. Sunt aici animale. E frumos şi sunt şi porci mistreţi şi păianjeni dinăştia care sunt mai veninoşi", spune un copil.

„Foarte frumos, ne-a plăcut foarte mult şi copiii au fost foarte încântaţi este deosebit, îngrijit, chiar nu am mai văzut aşa ceva", afirmă o turistă.

„Foarte îngrijită şi cu multe animale. Noi am mai fost şi anul trecut sau acum doi ani, dar cred că între timp au mai adus şerpi. Foarte frumos e o investiţie bună", adaugă o trecătoare.

După o reabilitare de patru ani, timp în care administratorii parcului zoologic au construit un planetariu, o panoramă de unde pot fi priviţi leii şi trigrii, locuri de joacă pentru copii, grădina a fost redeschisă toamna trecută.

„Cea mai atractivă zonă a grădinii zoologice din Braşov este zona dedicată reptilelor. Aici sunt 23 de specii de şerpi veninoşi, şopârle şi tarantule", relatează Ruxandra Morar, reporter Digi24 Braşov.

În total la grădina zoologică sunt aproape 350 de animale, din 72 de specii diferite, iar de întreţinerea lor se ocupă 15 îngrijitori. Numărul vizitatorilor creşte în fiecare an.

„Avem vizitatori este o perioadă destul de caldă şi vrem să avem cât ma mulţi vizitatori. Cam 220.000 de vizitatori (am avut anul acesta în medie n.r.), iar de anul trecut şi până în prezent sunt 280.000 de vizitatori", spune Alin Pînzaru, director Grădina Zoologică Braşov.

De săptămâna trecută, în incinta grădinii zoologice a fost deschisă şi o cofetărie unde mobilierul are forma animalelor din parc. Parcul zoologic este deschis în fiecare zi şi în perioada sărbătorilor. Preţul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri