Disney refuză să elimine o scenă gay din „Beauty and the Beast”

Data publicării:
frumoasa si bestia beauty and the beast imdb
FOTO: imdb

Campania mondială de lansare a filmului „Beauty and the Beast” a început, joi, în Asia. Studioul Disney a refuzat să elimine o scenă gay şi a retras pelicula din Malaysia, informează Reuters.

frumoasa si bestia beauty and the beast imdb
FOTO: imdb

Remake-ul live-action al filmului „Frumoasa şi Bestia/ Beauty and the Beast”, ce va fi lansat pe marile ecrane pe 17 martie în România, conţine primul personaj gay şi prima scenă de dragoste din istoria grupului Disney, potrivit News.ro.

Compania americană a refuzat să elimine o scenă gay din acest film şi a retras pelicula din cinematografele din Malaysia, o ţară cu populaţie majoritar musulmană, în care homosexualitatea este condamnată de liderii religioşi.

„Filmul nu a fost şi nu va fi editat pentru Malaysia”, au transmis reprezentanţii studioului Disney.

Întrebat dacă autorităţile din Malaysia se vor răzgândi în privinţa cererii adresate studioului Disney de a elimina acea scenă gay, Abdul Halim Abdul Hamid, preşedintele Film Censorship Board (Consiliul de Cenzură a Filmelor), a spus că guvernanţii locali au decis să îşi menţină decizia iniţială. 

„Am aprobat filmul, dar este necesară o mică editare pentru a înlătura un moment «gay». Este vorba despre o scenă scurtă, dar nepotrivită, pentru că pelicula va fi urmărită de mulţi copii”, a spus Abdul Halim Abdul Hamid anterior.

El a adăugat că distribuitorii din Malaysia au cerut revizuirea deciziei, iar Consiliul de Cenzură a Filmelor ar urma să se întrunească marţi.

Filmul „Beauty and the Beast” a avut premiera în Singapore, joi, fiind inclus în categoria de rating „consiliere parentală”. Campania mondială de lansare a acestei pelicule va continua în următoarele zile.

Anul trecut, organizatorii din Singapore ai musicalului „Les Miserables” au eliminat o scenă în care doi actori bărbaţi se sărutau, pentru ca show-ul să poată să îşi menţină ratingul „general” şi să poată fi astfel prezentat unui public mai numeros.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Biroul de Comunicare al Arhidiocezei Romano-Catolice din Singapore i-a avertizat pe spectatori în privinţa conţinutului din filmul „Beauty and the Beast”.

În ţara vecină Indonezia, care are cea mai mare populaţie musulmană din lume, filmul ”Beauty and the Beast” va avea premiera vineri, cu o categorie de rating „13+” şi fără eliminarea acelei scene controversate.

Anumite grupări islamice din Indonezia au organizat în trecut o serie de proteste care au vizat producţiile occidentale de entertainment, determinând, de exemplu, anularea unui concert pe care Lady Gaga urma să îl susţină în această ţară în 2012.

Filmul „Beauty and the Beast” va fi lansat în China şi India în cursul zilei de vineri. În India, pelicula a primit categoria de rating „U/A”, care înseamnă că autorităţile locale nu au impus restricţii majore pentru public, pelicula putând fi vizionată de toţi spectatorii, cu excepţia copiilor sub vârsta de 12 ani.

În trecut, Malaysia a interzis premiera unor filme hollywoodiene care nu ar fi respectat sensibilităţile religioase, precum „Prinţul Egiptului/ The Prince of Egypt” (1998), care prezintă povestea lui Moise, şi ”Babe” (1995), un film în care personajul principal este un porc - un animal considerat impur de către musulmani.

În remake-ul live-action al filmului ”Frumoasa şi bestia/ Beauty and the Beast”, actorul american Josh Gad intepretează personajul LeFou, un camarad al principalului personaj negativ, Gaston, jucat de Luke Evans.

LeFou încearcă să se împace cu sentimentele sale pentru Gaston, ce îl fac să penduleze între dorinţă şi admiraţie faţă de acesta, în cadrul unei intrigi secundare, desprinsă de firul narativ principal al peliculei.

Reprezentanţii grupului Disney au spus că această intrigă secundară reprezintă „primul moment exclusiv gay” din istoria celebrului studio hollywoodian.

Într-un interviu acordat pentru Attitude Magazine, regizorul peliculei, Bill Condon, spune că rolul personajului LeFou reprezintă un deschizător de drumuri în ceea ce priveşte vizibilitatea comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transgender) pe marele ecran.

În acest film, Emma Watson o interpretează pe Belle, o tânără care se îndrăgosteşte de o bestie ce ascunde un secret întunecat. Bestia şi Gaston sunt interpretaţi de actorii britanici Dan Stevens şi Luke Evans.

Din distribuţia peliculei fac parte şi actori precum Ewan McGregor, Gugu Mbatha-Raw, Kevin Kline şi Stanley Tucci.

O versiune animată a filmului „Frumoasa şi Bestia” a fost lansată în 1991.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri