Festival pentru pasionații de film și călătorii

Data actualizării: Data publicării:
cinema-sala-770x470

HipTrip Travel Film Festival este deja la cea de-a treia ediție datorită interesului manifestat de pasionații de cinematografie și călătorii. Festivalul va avea loc în perioada 27 - 30 octombrie, la Cinema Eforie şi Cinemateca Union.

3D
3D

Călătorul e adesea cel mai în măsură să observe diferenţele socio-economice dintre oraşe şi regiuni, ţări şi continente, populaţii şi categorii profesionale. Când calitatea de martor e dublată şi de dorinţa de a expune inechităţile, drumul se încarcă de sens şi poate produce o binevenită schimbare”, spune Cătălin Olaru, selecţionerul HipTrip.

Anul acesta, HipTrip Travel Festival lansează la cea de-a treia ediție o nouă serie de scurtmetraje și animații din Thailanda, Bolivia, Elveţia, SUA şi multe alte ţări.

Studenţii-furnici / STUDaNTS” (Macedonia, 2016), de Tamara Kotevska, este un documentar despre studenţii din sud-estul Europei care îşi părăsesc căminele pentru a găsi ceva mai bun în Statele Unite”, scrie HotNews.ro.

Un alt scutmetraj care urmează să fie lansat în cadrul acestui eveniment este „Evadare din pustiul urban / Urban Escape” (Franţa-SUA, 2015), de David de Rueda şi Mélanie de Groot van Embden. Acesta prezintă călătoria de trei luni în părţile abandonate ale Americii, din New York până în San Francisco.

Secţiunea HipKids aduce la Cinemateca Eforie filmul ”Fraţii/ Brodre” (Norvegia, 2015), de Aslaug Holm, un film pe care Cătălin Olaru l-a comparat cu ”Boyhood” al lui Richard Linklater - “un documentar care îi urmăreşte pe Markus şi Lukas Holm de-a lungul întregii lor copilării, alternând perioadele petrecute acasă şi la şcoală cu vacanţele. Pariul filmului stă în echilibrul pe care Aslaug Holm, regizoarea filmului şi mama celor doi, îl caută între rigoarea pe care o impune munca ei de documentarist şi ambiţiile ei estetice de cineast, respectiv datoriile materne şi reacţiile ei afective la acţiunile mai totdeauna imprevizibile ale celor doi. Din această scindare, rezultă un documentar plin de viaţă şi de poezie, în doze egale”.

În programul HipTrip Travel Film Festival 2016 apare o selecție destinată copiilor cu vârste de până la 12 ani, și anume, scurtmetraje de animaţie premiate la cele mai renumite festivaluri de profil din lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri