Filmul horror „It” a revenit pe primul loc în box office

Data actualizării: Data publicării:
it clovn

Filmul horror "It", o adaptare cinematografică a volumului omonim scris de Stephen King, a revenit pe primul loc în box office-ul nord-american weekendul trecut, într-o perioadă ce marchează debutul pregătirilor în Statele Unite pentru Halloween, o celebră sărbătoare americană ce va fi celebrată în acest an pe 31 octombrie, informează AFP.

Potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de compania Exhibitor Relations, lungmetrajul "It" a urcat de pe locul al doilea pe prima poziție în box office-ul din America de Nord, după ce a obținut încasări de 17,3 milioane de dolari de vineri până duminică. Lansat în urmă cu patru săptămâni, acest film, în care mai mulți adolescenți sunt urmăriți de clovnul malefic Pennywise, a generat în total încasări de 291,1 milioane de dolari, notează Agerpres.

Citiți și: 

„IT", filmul pe care fanii literaturii horror îl așteaptă de ani de zile

De ce poliția americană este „îngrozită” de filmul „It”

Filmul "American Made", cel mai recent lungmetraj cu Tom Cruise, a debutat pe locul al doilea în box office-ul nord-american. Acest film regizat de Doug Liman și inspirat din povestea reală a unui pilot și traficant de droguri recrutat de CIA, a obținut încasări de 17,01 milioane de dolari de vineri până duminică în cinematografele din Statele Unite și Canada.

Filmul de acțiune "Kingsman: The Golden Circle", care a debutat pe primul loc în box office-ul din America de Nord săptămâna trecută, a pierdut două poziții și a ajuns pe treapta a treia a podiumului cu încasări de 17 milioane de dolari. Această peliculă, regizată de Matthew Vaughn, are o distribuție de zile mari, în care se remarcă actorii Colin Firth, Mark Strong, Julianne Moore și Halle Berry.

"The LEGO Ninjago Movie", cel mai recent film din franciza dedicată jocului LEGO, a coborât o poziție până pe locul al patrulea cu încasări de 12 milioane de dolari.

Un nou film lansat la sfârșitul săptămânii trecute, "Flatliners", a debutat pe locul al cincilea cu încasări de 6,7 milioane de dolari. În acest lungmetraj, un grup de studenți la medicină participă la un experiment inedit, provocând o moarte clinică, încercând să pătrundă în lumea de dincolo și să revină apoi la viață.

Topul 10 din box office-ul nord-american este completat de următoarele filme:

6 — "Battle of the Sexes" (3,4 milioane de dolari, 4,07 milioane de dolari în total)

7 — "American Assasin" (3,3 milioane de dolari, 33 de milioane de dolari în trei săptămâni de proiecții)

8 — "Home Again" (1,7 milioane de dolari, 25,1 milioane de dolari în total)

9 — "Til Death Do Us Part" (1,5 milioane de dolari în primul weekend de proiecții)

10 — "Mother!" (1,4 milioane de dolari, 16,3 milioane de dolari în trei săptămâni).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri