Forbes: Topul celor mai profitabili actori de la Hollywood în 2016

Data publicării:
bancnote de dolari si euro una peste alta.
Foto: GettyImages

Chris Evans, interpretul personajului Căpitanul America în filmele ce au la bază benzile desenate Marvel, ocupă pentru al doilea an consecutiv primul loc în topul Forbes al celor mai profitabili actori de la Hollywood (Best Actor for the Buck), informează revista Variety citată de News.ro.

bani euro dolari GettyImages-107158537
Foto: Gulliver/Getty Images

Pentru a alcătui acest clasament, analiştii de la Forbes au analizat ultimele trei filme relevante - lansate în cel puţin 2.000 de cinematografe - ale actorilor hollywoodieni în perioada 1 iunie 2015 - 1 iunie 2016.

Apoi, jurnaliştii de la Forbes au însumat veniturile operaţionale ale acelor filme şi suma rezultată a fost împărţită la onorariul total primit de fiecare actor pentru acele filme, pentru a afla în acest fel rentabilitatea capitalului investit.

După acest model de calcul, Chris Evans a adus producătorilor hollywoodieni venituri de 135,8 dolari pentru fiecare dolar cu care a fost plătit. Chris Evans l-a interpretat pe Steve Rogers (Căpitanul America) în perioada menţionată în filmele ”Captain America: The Winter Soldier”, ”Avengers: Age of Ultron” şi ”Captain America: Civil War”.

Pe locul al doilea se află Chris Pratt, cu un randament de 125,4 de dolari pentru fiecare dolar încasat, graţie rolurilor sale din filmele ”Jurassic World” şi ”Guardians of the Galaxy”.

Actriţa Scarlett Johansson încheie podiumul, pe locul al treilea, cu 88,6 dolari pentru fiecare dolar investit, graţie rolului principal din filmul ”Lucy” şi personajului Natasha Romanoff (Black Widow) pe care l-a jucat în filmele ”Avengers: Age of Ultron” şi ”Captain America: Civil War”.

Mila Kunis ocupă locul al patrulea (49,5 dolari la un dolar investit), iar Vin Diesel se află pe poziţia a cincea (32 dolari la 1 dolar plătit).

Topul 10 al celor mai profitabili actori de la Hollywood este completat de Jennifer Aniston (27,8 dolari la 1 dolar plătit), Ben Affleck (20,1 dolari la 1 dolar plătit), Robert Downey Jr. (18,4 dolari la 1 dolar plătit) şi Matt Damon şi Jennifer Lawrence (ambii cu 17,7 dolari la un dolar plătit). 

Săptămâna trecută, revista Forbes a dat publicităţii un top al actorilor cu cele mai exagerate onorarii de la Hollywood. Johnny Depp a ocupat pentru al doilea an consecutiv primul loc în acel clasament, cu un randament al investiţiei de 2,8 dolari per dolar plătit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri