Nae Caranfil, despre noul său film "6,9 pe scara Richter": Este inclasabil

Data publicării:
nae caranfil

Regizorul Nae Caranfil a vorbit la emisiunea „În fața ta” despre noul său film "6,9 pe scara Richter", lansat de curând la TIFF. El a spus despre film că este „incasabil”.

„E o proiecție test, vând în vedere că filmul este inclasabil. E o comedie care folosește ingrediente care numai de comedie nu sunt. Din această cauză, reacţia publicului mi se părea imprevizibilă. Să faci o comedie din teme ca sindromul bipolar, criza vârstei a doua, obsesia unui cutremur devastator, toate aceste elemente care fac ca viaţa noastră în acest început de secol să fie nesigură”, a spus Nae Caranfil.

Regizorul a adăugat că speră ca până la finalul anului filmul "6,9 pe scara Richter" se apară în cinematografe. „Vom stabili strategia în funcție de mai multe variabile”, a precizat el.

„Mi-e foarte greu să explic geneza filmelor mele. Are loc adunând și compunând mai multe tematici. Eu sunt un tip sperios, mai ales la cutremure. Le-am prins pe aproape toate, în contexte proaste. Eram în câte un bloc și la etaje superioare. Există în mine o teroare a acestor fenomene”, a completat Nae Caranfil.

În continuare, regizorul a vorbit și despre evacuarea spațiilor culturale din clădirile aflate în clase de risc seismic.

„Mi s-a părut o soluție de operetă. Sala cinematografului Patria nu e în pericol. Clădirea e în pericol. E o clădire cu bulină. Aceste lucruri mi se par "hai să ne facem că luăm măsuri". Ce faci cu publicul Nottara? Într-o primă fază îl pui pe drumuri, să se informeze unde se joacă, după care, după ce îi descurajezi, pentru că publicul nu poate urmări un teatru itinerant, începi să-i chemi înapoi. Între timp s-au speriat și ei de ideea de a merge la un teatru cu bulină”, a spus regizorul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri