O actriță din serialul ''Anatomia lui Grey'' a fost operată pe creier

Data publicării:
Addison Montgomery

Realitatea depășește de multe ori ficțiunea, lucru mai mult decât adevărat în cazul actriței americane Kate Walsh, interpreta personajului Addison Montgomery în serialele cu tematică medicală ''Anatomia lui Grey'' și "Private Practice", care a dezvăluit într-un interviu pentru revista Cosmopolitan că a suportat în urmă cu doi ani o intervenție chirurgicală pe creier în timpul căreia medicii i-au extirpat o tumoare de mărimea unei lămâi, a anunțat luni ediția franceză a platformei online Huffingtonpost.

În urmă cu doi ani, atunci când filma pentru serialul TV "Bad Judge", actrița americană a început să resimtă o oboseală puternică și avea dificultăți în exprimare, așa că a decis să meargă la medic. ''Epuizarea ajunsese până la punctul în care nu mă simțeam mai bine nici după cinci căni de cafea. Începând cu luna aprilie, am început să am dificultăți cognitive. Era un fel de afazie, îmi pierdeam gândurile. Când eram la volan, deviam de la traseul obișnuit. Am început să mă îngrijorez'', a dezvăluit Kate Walsh, citată de Agerpres.

La început, actrița nu bănuia că ar putea fi vorba despre o tumoare cerebrală, ci mai degrabă a crezut că erau probleme de sănătate legate de menopauză. ''Cuvintele 'tumoare pe creier' nu făceau parte din vocabularul meu. Am făcut un RMN, iar un radiolog m-a anunțat că am o tumoare cerebrală'', a dezvăluit actrița în vârstă de 49 de ani.

Trei zile mai târziu, Kate Walsh a fost operată de un meningiom de mărimea unei lămâi. Descoperită la timp, tumoarea a fost, din fericire, benignă. Actrița a rămas în convalescență timp de nouă luni.

Obișnuită cu mediul spitalicesc de pe platourile de filmare, artista recunoaște că a trecut, cu toate acestea, prin momente dificile: ''S-ar putea crede că rolul doctoriței Addison pe care l-am interpretat mai mult de un deceniu a făcut lucrurile mai ușoare. Am fost foarte speriată. La spital mă simțeam ca atunci când aveam șase ani. (...) La televizor păream puternică, dar când am devenit pacientă, a fost o cu totul altă experiență, devenisem vulnerabilă''.

A fost o perioadă delicată și dureroasă, care a făcut-o pe actriță să privească lucrurile dintr-o altă perspectivă: ''După un astfel de diagnostic, cel al unei tumori cerebrale, ies la iveală lucrurile cu adevărat importante în viață. 'Cum aș putea să-mi petrec timpul?'. Pe de o parte cu prietenii și familia, pe de altă parte implicându-mă în proiecte importante și distractive''. ''Dar acum sănătatea ocupă primul loc și a trebuit să-mi schimb stilul de viață'', a adăugat Kate Walsh.

Weekendul trecut, Kate Walsh a apărut în clipul de promovare a unei campanii de prevenție, realizată de compania de servicii medicale Cigna, alături de actorii Patrick Dempsey (Dr. Shepherd din serialul ''Anatomia lui Grey'') și Donald Faison (Chris Turk din serialul "Scrubs").

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri