PREMIILE EMMY. Hulu, prima platformă de streaming care a câştigat marele premiu al galei

Data publicării:
handmaids-tale

Emisiunea „Saturday Night Live” (NBC) şi serialele „The Handmaid's Tale” (Hulu) şi „Big Little Lies” (HBO) au fost marii câştigători ai celei de-a 69-a gale a premiilor Primetime Emmy, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles.

Cu nouă trofee, „Saturday Night Live” şi-a adjudecat rolul de mare câştigător, fiind urmat de serialele „The Handmaid's Tale” (Hulu) şi „Big Little Lies” (HBO), cu câte opt premii, scrie The Hollywood Reporter, citat de News.ro.

Alec Baldwin a fost premiat pentru rolul său Donald Trump interpretat în cadrul emisiunii NBC, „Big Little Lies” a primit, între altele, trofeul pentru cea mai bună miniserie, iar adaptarea făcută de Hulu romanului semnat de Margaret Atwood - „The Handmaid's Tale” - a fost desemnată „cel mai bun serial - dramă”, în timp ce Elizabeth Moss a fost recompensată pentru rol principal. Astfel, Hulu a devenit prima platformă de streaming care a câştigat marele premiu al galei Primetime Emmy.

HBO a fost premiat şi la categoria „cel mai bun serial - comedie”, pentru „Veep”, cu Julia Louis-Dreyfus, care a fost desemnată „cea mai bună actriţă într-un serial - comedie”,

Donald Glover a primit trofeul secţiunii „cel mai bun actor într-un serial - comedie”, pentru „Atlanta”, iar Kate McKinnon a fost „cea mai bună actriţă în rol secundar - comedie” („Saturday Night Live”).

Sterling K. Brown („This Is Us”) a fost „cel mai bun actor principal într-un serial - dramă”, în timp ce Ann Dowd („The Handmaid's Tale”) a fost desemnată „cea mai bună actriţă în rol secundar - dramă”, titlu pe care l-a primit şi John Lithgow, pentru „The Crown”.

Reed Morano a fost premiată pentru regia episodului pilot „Offred” din „The Handmaid's Tale”, iar Bruce Miller, pentru scenariul aceluiaşi produs.

Cel mai bun film de televiziune a fost „Black Mirror” (Netflix), Nicole Kidman a primit trofeul pentru „cea mai bună actriţă într-o miniserie” („Big Little Lies”), iar Riz Ahmed, pentru „cel mai bun actor într-o miniserie” („The Night Of”).

Laura Dern a fost şi ea premiată - s-a impus la categoria „cea mai bună actriţă în rol secundar într-o miniserie sau film de televiziune” („Big Little Lies”).

Cea mai bună competiţie de televiziune a fost desemnată „The Voice” (NBC).

Deşi nominalizat la 22 de categorii şi a fost unul dintre favoriţi, serialul „Westworld” (HBO) nu a primit niciun trofeu.

În total, HBO a câştigat 29 de premii, Netflix - 20, NBC - 15, Hulu - 10, FX Networks - 6, Fox - 5, Adult Swim - 4, CBS - 4, A&E - 3, VH1 - 3, Amazon - 2, BBC America - 2, ESPN - 2, National Geographic - 2.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri