Romanul „Președintele lipsește”, scris de Bill Clinton și James Patterson, adaptat într-un serial TV

Data publicării:
Hillary Clinton Campaigns Across US One Day Ahead Of Presidential Election
Foto: Guliver / GettyImages

Romanul scris de fostul preşedinte american Bill Clinton împreună cu James Patterson, un scriitor celebru de romane thriller, intitulat „The President Is Missing”(Președintele lipsește, n.red.), va fi adaptat într-un serial de televiziunea Showtime, informează News.ro, care citează Reuters.

Hillary Clinton Campaigns Across US One Day Ahead Of Presidential Election
Foto: Guliver / GettyImages

Romanul „The President Is Missing” va prezenta dispariţia bruscă a unui preşedinte american aflat în exerciţiu şi este inspirat din experienţele trăite de Bill Clinton la Casa Albă în perioada în care a fost cel de-al 42-lea preşedinte al Statelor Unite, între anii 1992 şi 2001.

Cartea va fi publicată în iunie 2018, aceasta fiind prima dată când un preşedinte american contribuie la scrierea unui thriller.

Mi-a făcut plăcere să scriu această carte şi să colaborez cu Jim. Abia aştept să văd felul în care Showtime va aduce la viaţă personajele”, a spus Bill Clinton.

Showtime, televiziunea prin cablu deţinută de CBS Corp, nu a oferit detalii despre distribuţie şi despre data lansării serialului. 

Proiectul va fi prima ecranizare a unei cărţi publicate de Bill Clinton, fostul preşedinte american fiind autorul a trei alte cărţi lansate după ce şi-a încheiat mandatul, în ianuarie 2001.

Însă, James Patterson a avut cinci cărţi adaptate pentru cinema şi a fost producător pentru cele mai recente trei filme. Alte opt volume ale sale au fost adaptate pentru televiziune, cel mai recent dintre acestea fiind serialul „Zoo”, difuzat în perioada 2015 – 2017 de CBS. În prezent lucrează la un alt proiect pentru CBS, „Instinct”, bazat pe cartea sa, „Murder Games”.

James Patterson, autorul celebrei serii poliţiste „Alex Cross”, a scris şi numeroase romane thriller, psihologice şi de dragoste. Cărţile lui s-au vândut în peste 300 de milioane de copii pe plan mondial. Scriitorul deţine recordul mondial Guinness, după ce a devenit primul om din lume care a vândut peste un milion de eBook-uri.

În august 2016, James Patterson a ocupat primul loc în topul mondial al scriitorilor cu cele mai mari venituri obţinute în ultimele 12 luni, cu încasări de 95 de milioane de dolari, potrivit unui clasament întocmit în fiecare an de editorii revistei Forbes.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri