IT-işti pe valurile mării

Data actualizării: Data publicării:
regata it

90 de programatori, oameni de marketing şi manageri ai unor companii din domeniul IT au trecut în acest weekend la cârma velierelor, pe mare. Fiecare companie şi-a desemnat câte o echipă formată din opt angajaţi, pe care i-a trimis în larg la Regata IT.

Cele nouă veliere înscrise în competiţie au avut de făcut trei curse de câte o oră fiecare, pe un traseu şerpuit. Asta i-a pus la grea încercare pe angajaţii IT care s-au aflat la prima lor competiţie.

Vântul a testat pregătirea a concurenţilor, dar şi dotarea velierelor. Cea mai bună barcă din punct de vedere tehnic a fost un Farr 40, una dintre cele mai performante din ţară, spun pasionaţii de navigaţie. Nu este, însă, prea confortabilă.

Alexandru Lăpuşan, concurent „Are în minus cam tot, dacă e s-o luăm aşa. Pe un cruiser găseşti cabine, găseşti băi mai multe, găseşti o bucătărie în care poţi poate să-ţi faci şi o mâncare, un frigider şi tot felul de instalaţii.”

Printre participanţi s-a aflat şi realizatorul Digi FM Lucian Mândruţă, nelipsit de la regatele de acest gen. A navigat împreună cu soţia şi cei doi fii ai săi.

Lucian Mândruţă, realizator Digi FM: „E mult mai practic, e mult mai mult de muncă: eu îmi spăl singur puntea, eu îmi cos velele, eu îmi repar motorul de cele mai multe ori.”

Ideea competiţiei a pornit de la reprezentatul unei şcoli de iahting din Bucureşti, care a observat că majoritatea cursanţilor sunt angajaţi în domeniul IT.

Ovidiu Drugan, profesor de yachting: „Se poate înscrie oricine. Nu avem limită de vârstă decât inferioară, dată de lege: 18 ani. 500 de euro costă.”

Regata IT se află la prima ediţie, însă organizatorii vor să să repete experienţa.

Alexandra Roată, organizatoarea evenimentului: „Cu siguranţă va fi şi o a doua ediţie. Poate facem chiar un tipar pe care să îl repetăm de la an la an pentru că există dorinţă.”

Fiecare participant a primit câte un ceas cu sistem GPS şi alte echipamente de navigaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri