Natura Fest. Intrare liberă la concertul Șuie Paparude

Data publicării:
natura fest 12
Foto: Natura Fest Facebook

Lecţie de protejare a mediului în parcul Izvor, dar şi concerte şi ateliere creative. Bucureştenii au învăţat cum să arunce mai puţine obiecte şi cum să recicleze mai mult. Pe scurt: Natura Fest. 

Festivalul Natura Fest a început vineri, în Parcul Izvor, și se va încheia astăzi cu un concert al formației Șuie Paparude.

suie paparude
Foto: Natura Fest Facebook

Chiar dacă vremea nu a fost tot timpul prietenoasă în acest sfârșit de săptămână, bucureștenii au venit cu mic cu mare la Natura Fest să se relaxeze și să asculte muzică bună.

„Este un eveniment prin care încurajăm oamenii să adopte un comportament responsabil faţă de mediul înconjurător. Am pregătit și ateliere de creaţie pentru cei mici prin intermediul cărora încurajăm copiii, dar și părinții să creeze obiecte din materiale reciclate”, a explicat organizatoare evenimentului, Cristina Lixandru. 

Copii au deprins trucuri prin care pot recicla diferite materiale participând la diverse ateliere. Atelierele, care s-au desfășurat pe parcursul celor trei zile, au avut la bază materiale reciclabile. Organizatorii au dorit astfel să îi inspire pe bucureșteni cu idei despre modalitățile creative de reutilizare a anumitor obiecte și să responsabilizeze un număr cât mai mare de locuitori față de orașul în care trăiesc și, implicit, față de mediul natural. 

Deschideți galeria foto pentru a vedea mai multe imagini de la festival (click pe prima imagine): 

Foto: Natura Fest Facebook
Foto: Natura Fest Facebook

De asemenea, iubitorii sportului s-au bucurat de o zonă special amenajată cu terenuri de volei, badminton, dar și de o serie de jocuri din copilărie dedicate celor mai mici vizitatori. Unul dintre punctele de atracție a fost și robotul cu o înălțime de aproximativ patru metri, realizat din butoaie de plastic de 200 de litri reciclate, care a atras atenția asupra refolosirii obiectelor cu scopul de a reduce poluarea și de a proteja mediul înconjurător.

natura fest 11
Foto: Natura Fest Facebook

Natura Fest se află la cea de-a treia ediție şi este organizat de Primăria Capitalei în parteneriat cu Digi24 şi DigiFM.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri