Amendă-record pentru România TV pentru limbaj „de netolerat”

Data actualizării: Data publicării:
rtv

România TV a primit o amendă-record de la CNA pentru apelative precum „mincinoasă notorie“ şi „purtătoare ilegală de fustă“ folosite la adresa şefei DNA Laura Codruţa Kovesi şi o serie de acuzaţii neprobate ce l-au vizat pe preşedintele Klaus Iohannis, scrie Pagina de media.

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au dat o amendă-record de 120.000 de lei postului RTV. Cazul a ajuns pe masa forului audiovizual după ce au fost primite 93 de sesizări de la telespectatori, ce acuzau în special limbajul exagerat al lui Gelu Vişan (foto), parlamentar PMP.

Sancţiunea a fost votată de membrii Florin Gabrea, Valentin Jucan, Orsolya Borsos, Viorel Vasile Buda, Dorina Rusu şi Gabriel Tufeanu.

Alţi patru membri - Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Radu Herjeu şi Laura Georgescu - au votat pentru sancţiunea de 20.000 de lei.

Florin Gabrea, cel care a propus amenda de 120.000 de lei, a precizat că nu a asistat niciodată la aşa ceva de când se află în Consiliu, catalogând limbajul folosit ca fiind „de neacceptat, de netolerat“.  Membrul CNA face referire la afirmaţiile făcute de parlamentarul PMP Gelu Vişan într-o emisiune din luna mai.

Potrivit fragmentelor publicate de Paginademedia.ro, Vişan a afirmat că Direcţia Naţională Anticorupţie este „un instrument stalinist de opresiune“, iar despre şefa instituţiei, Laura Codruţa Koveşi, a afirmat că „nu este o doamnă, ci o purtătoare ilegală de fustă“ şi că este „o şmecheră, o golancă“.

„Doamnă, cum poţi să faci din România closetul tău? Cum poţi să faci din România… să faci pişu în capul întregii ţări, c-aşa vrei tu?“, a mai spus Vişan la RTV.

Totodată, parlamentarul PMP a susţinut fără a prezenta dovezi că preşedintele României Klaus Iohannis a furat bani câtă vreme a fost primarul Sibiului şi că, alături de Laura Codruţa Kovesi şi procurorul general Augustin Lazăr, formează un grup infracţional.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri