Bruce Springsteen, dezvăluiri despre copilăria alături de un tată alcoolic

Data publicării:
bruce springsteen
Foto: Facebook

Cântărețul american Bruce Springsteen, supranumit "The Boss", a publicat marți cartea sa de memorii 'Born to Run', în care dezvăluie că suferă de depresie și că este încă bântuit de figura tatălui său alcoolic și autoritar, relatează AFP citat de Agerpres.

bruce springsteen
Foto: Facebook

Tatăl lui Springsteen, Doug, a trecut prin mai multe locuri de muncă, luptând cu alcoolismul și tulburările mentale. În cartea sa biografică 'Born to Run' cântărețul descrie cum trăia cu frică de tatăl său în locuința lor modestă din Freehold, în New Jersey, subliniind că el însuși a moștenit "demonii" tatălui său.

Springsteen descrie în memoriile sale și dragostea pentru a doua lui soție, Patti Scialfa, solistă în trupa sa, E Street Band, și pentru cei trei copii ai lor. Însă 'TheBoss', celebru pentru concertele sale maraton — mărturisește că are nevoie de tratament pentru depresie din cauza demonilor trecutului care îl bântuie.

Cântecele sale nu se remarcă prin umor, dar în memoriile sale autorul descrie câteva momente amuzante precum recitalul susținut la un centru de psihiatrie unde i-a văzut pe pacienți fredonând "energic" o versiune a piesei 'We Gotta Get out of This Place' (Trebuie să plecăm de aici), preluată de la trupa The Animals.

Într-un alt recital din 1969, susținut într-un bar, el s-a confruntat cu concurența imaginilor transmise în direct ale navetei Apollo 11 ajunsă pe Lună. El povestește de asemenea anii de sărăcie ai familiei sale și sacrificiul mamei sale, Adele, pe care o consideră o eroină, care din salariul modest de secretară i-a cumpărat prima chitară electrică.

Mama lui Springsteen a făcut senzație pe internet dansând la 90 de ani alături de fiul său la concertul pe care Springsteen l-a oferit cu casa închisă la Madison Square Garden din New York. În tinerețe Springsteen nu avea păreri politice, mama sa spunându-i că familia a votat mereu cu democrații.

Dar cântărețul s-a angajat apoi politic alăturându-se campaniei lui Barack Obama și altor democrați, denunțând în piesa lui din 2001 'American Skin (41 Shots)' împușcarea unui tânăr de culoare, Amadou Diallo, de către poliția din New York.

Cântecul său cel mai politic rămâne 'Born in the USA' din 1984, care povestește întoarcerea acasă a unui fost combatant în războiul din Vietnam și care a fost citat, în mod ironic, de președintele Ronald Reagan în timpul campaniei sale pentru realegere. O utilizare cel puțin "cinică", constată rockerul american în memoriile sale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri