Shakira, în căutarea celui mai bun chirurg din lume pentru a-și recupera vocea

Data actualizării: Data publicării:
62nd Annual BMI Pop Awards - Show
Foto: Gulliver/Getty Images

Cântăreața columbiană se confruntă cu probleme grave de sănătate, motiv care a determinat-o să amâne întreg turneul pentru anul 2018. Shakira a anunțat că suferă de hemoragie la corzile vocale, iar acum este în căutarea celui mai bun chirurg ORL din lume.

62nd Annual BMI Pop Awards - Show
Foto: Gulliver/Getty Images

Această problemă medicală a determinat-o să amâne întreg turneul pentru anul 2018. O doleanță care se adaugă și altor probleme cu care se confruntă îndrăgita cântăreața, precum criza prin care trece relația sa cu fotbalistul catalan Gerard Pique cu care a fost văzută recent certându-se aprins într-un restaurant din Barcelona, scrie ziarul spaniol La Vanguardia citat de Agerpres.

Potrivit unui articol publicat în exclusivitate de revista Lecturas, Shakira a plecat la 29 noiembrie la Boston pentru a-l consulta pe prestigiosul chirurg ORL Steven M. Zeitels, considerat cel mai bun specialist din lume. Medicul a operat deja vedete ca Adele sau Sam Smith, ambii în mod curios interpreți ai pieselor de pe coloana sonoră a filmelor James Bond.

Potrivit publicației, Shakira a plecat să-l consulte pe reputatul medic însoțită de fratele ei Tonino. Revista Lecturas l-a intervievat pe dr. Juan Carlos Casado pentru a vorbi despre această operație care se efectuează "sub anestezie generală, cu un laringoscop introdus pe gură și care cu ajutorul laserului produce o vaporizare asupra leziunilor vasculare de pe suprafața corzilor vocale".

După cum a confirmat specialistul, perioada postoperatorie durează o lună și jumătate, cu o pauză vocală de două — trei săptămâni. Dacă Shakira urmează întocmai aceste indicații, Zeitels consideră că își va recupera vocea în condiții optime.

Adele, care s-a supus acestei operații în 2011, a mărturisit că vocea ei a suferit modificări, iar luna trecută artista a fost nevoită să-și suspende două concerte tot din cauza unor probleme la corzile vocale.

Pe lângă această afecțiune medicală, cântăreața columbiană se confruntă și cu alte probleme: ea a fost inclusă pe lista vedetelor anchetate în așa numitul scandalul ''Paradise papers'', privind practicile de optimizare fiscală la scară mondială.

Shakira, care locuiește la Barcelona, ar fi domiciliată în Bahamas din motive fiscale și și-ar fi transferat în Malta și Luxemburg drepturile sale de autor, în valoare de aproximativ 31,6 milioane de euro, potrivit ziarului Le Monde, care a publicat dezvăluiri cu privire la această anchetă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri