Un jurnalist acuză familia lui Kurt Cobain că ascunde cauza decesului

Data actualizării: Data publicării:
090218-kurt-cobain-1

Văduva şi fiica lui Kurt Cobain s-ar lupta în instanţă pentru a împiedica publicarea unor fotografii cu trupul neînsufleţit al artistului, făcute de poliţie, după ce acesta s-a sinucis în aprilie 1994, jurnalistul Richard Lee încercând să demonstreze că liderul trupei Nirvana a fost, de fapt, ucis, informează nme.com.

Kurt Cobain a fost găsit fără viaţă la locuinţa sa, în aprilie 1994. Totuşi, jurnalistul Richard Lee şi-a petrecut ultimii 23 de ani încercând să demonstreze că artistul nu s-a sinucis, ci a fost omorât. Lee susţine o teorie a conspiraţiei care ar implica mai mulţi oficiali guvernamentali, notează News.ro.

Potrivit The Blast, documente oficiale obţinute de la un tribunal arată că văduva şi fiica lui Cobain, Courtney Love şi Frances Bean, se luptă în instanţă pentru a împiedica publicarea fotografiilor făcute de poliţie la locul decesului artistului.

În acele imagini ar fi fost surprins trupul neînsufleţit al lui Kurt Cobain în reşedinţa familiei sale, după ce artistul ar fi fost împuşcat în cap.

Potrivit familiei artistului, publicarea acestor imagini ”nu numai că ar agrava stresul post-traumatic de care Frances Bean Cobain suferă încă din copilărie, dar ar pune-o în pericol atât pe ea, cât şi pe mama ei, pentru că ar putea duce la apariţia unor ameninţări, dar şi la urmărirea lor de fanatici”.

courtney love si fiica getty
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Courtney Love susţine că Richard Lee i-a ”urmărit şi hărţuit” familia timp de mulţi ani. Ea a descris pierderea lui Kurt Cobain drept ”cea mai traumatizantă experienţă” din viaţa ei. ”Sufăr în continuare din cauza pierderii soţului meu”, a spus ea.

Courtney Love şi fiica sa s-au implicat pentru a împiedica publicarea fotografiilor, după ce prima încercare a lui Richard Lee de a obţine publicarea acestora a eşuat, în 2015, când a pierdut procesul pe care l-a intentat în acest sens oraşului Seattle. Însă, Lee nu a renunţat, contestând, în 2016, decizia instanţei.

Kurt Cobain (20 februarie 1967 - 5 aprilie 1994) a fost solistul formaţiei grunge Nirvana, pe care a fondat-o împreună cu Krist Novoselić, în 1987, în Aberdeen. Trupa s-a stabilit mai târziu în Seattle, iar în 1990, toboşarul Dave Grohl s-a alăturat celor doi membri fondatori. Nirvana a lansat trei albume de studio - ”Bleach” (1989), ”Nevermind” (1991) şi ”In Utero” (1993) - şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame, în 2014. Kurt Cobain a fost căsătorit cu interpreta şi actriţa Courtney Love, timp de doi ani, şi au avut împreună o fiică, Frances Bean Cobain.

Pe 8 aprilie 1994, Kurt Cobain a fost găsit mort în casa sa din Seattle. Analizele au determinat că moartea sa a survenit, cu trei zile înainte, prin împuşcare, iar arma şi un bilet de adio au fost găsite la faţa locului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri