Unguru’ Bulan şi Sebastian Coţofană se alătură matinalului ProFM

Data publicării:
Ciprian Catanescu aka Unguru Bulan

Echipa matinalului ProFm se măreşte cu Ciprian Cătănescu aka Unguru’ Bulan şi Sebastian Coţofană.

Ciprian Catanescu aka Unguru Bulan

Începând de joi, 20 octombrie, personajele celebre Frătzică, Unguru’ Bulan, Gushteru’ şi C8ilu’ vor debuta în matinalul ProFM şi vor aduce o serie de pastile pline de umor care îi va binedispune pe ascultători încă de la primele ore ale dimineţii. Pastilele vor intra în matinal în zilele de luni, miercuri şi vineri.

De luni, 24 octombrie, Sebastian Coţofană aduce în prim plan cele mai fierbinţi subiecte din Poliţia Muzicii. Nici artiştii invitaţi de Greeg şi Onuc nu vor trece neobservaţi de Sebastian care îi va provoca să răspundă la întrebările „CoţoFun Test”. Sebastian intră în pielea reporterului şi va merge printre oameni pe stradă de unde intră în direct, dar va accepta şi provocarile ascultătorilor.

Sebastian Cotofana

„Proiectul „Unguru’ Bulan” nu s-a încheiat niciodată, ci a continuat exclusiv în mediul online. Dacă vă întrebați de ce am lipsit în ultimii doi ani, răspunsul e simplu: noi, fiind din Ardeal, abia acum ne-am prins de niște glume pe care le făcusem în 2014. Acum, în 2016, într-o rece dimineață de octombrie, ne-am trezit cu un picior în față; era piciorul lui Dumnezeu și am zis că e musai să-l prindem. Lăsând gluma la o parte, sunt încântat și onorat că personajele mele (Frătzică, Unguru’ Bulan, Gushteru’ și C8ilu’) se vor auzi de acum la Pro FM. Abia aștept să facem fain.” spune Ciprian Cătunescu aka Unguru’ Bulan.

„PRO FM-ul îl vad ca pe un nou loc de joacă în care să-mi pun ideile în practică şi să mă dezvolt alături de echipă. E o provocare. Voi lucra cu Greeg şi Onuc pentru matinal, voi aduce subiecte din Poliţia Muzicii, artiştii invitaţi în matinal vor „intra şi pe mâna mea”, în sensul că îi voi provoca să răspundă la unele întrebări neaşteptate, va fi un „CotoFun Test”. Voi aduce subiecte din Coţofan/Poliţia Muzicii şi atunci când vom avea ocazia, voi fi reporterul care va aduce PRO FM printre oameni, pe stradă”, adaugă Sebastian Coţofană.

Matinalul PRO FM cu GreeG și Onuc poate fi ascultat de luni până vineri, de la 7:00 la 10:00. Matinalii vă aşteaptă cu cele mai tari picanterii și cele mai cool premii.

Ciprian Cătunescu a pornit proiectul „Unguru’ Bulan” în urmă cu 10 ani, constând într-o serie de pastile umoristice legate de subiecte cotidiene. În ciuda numelui derutant, nu s-a pus niciodată problema xenofobiei; povestea personajelor reflectă prietenia dintre un român de etnie maghiară și alți trei români get-beget. Numele proiectului nu a fost alegerea lui Ciprian, ci mai mult a publicului. La un moment dat a ajuns atât de cunoscut încât ar fi fost o greșeală să îl schimbe. 

Unguru’ Bulan este, de fapt, numele (porecla) unuia din cele patru personaje ale mini-brandului. De fapt, nici un personaj nu are un nume în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă porecle: Frățică, Unguru’, C8ilu’ (citit „Coptilu’” în dialect ardelenesc) și Gușteru’.

A început la Radio Alfa Baia Mare, unde a fost DJ/animator/om de producție. Are o experiență de radio de 15 ani, din care 8 la Kiss FM. În timpul colaborării cu Kiss FM, a realizat matinalul de vacanță timp de doi ani, în verile și iernile din 2009 și 2010.

  • de-a lungul celor 10 ani, a dezvoltat acest proiect pe mai multe ramuri, pe lângă proiectul audio; pentru că, în primii ani, personajele nu aveau o față, a creat o serie de animație cu cei patru, intitulată „Luzării de pe Electrolizei”, un videoblog intitulat „Țara lui Frățică” și un „Păpușovlog”, în care protagonistul este Frățică sub formă de hand-puppet. Detalii despre toate aici.

  • Unguru’ Bulan are o pagină de Facebook cu 630.000 de fani și un canal de Youtube cu 240.000 de subscriberi și peste 90 de milioane de vizualizări. Facebook: http://bit.ly/2cYSamf  Youtube: http://bit.ly/2b47QnM

  • în paralel cu proiectul său, care după despărțirea de Kiss FM în 2014, a fost prezent doar pe online Ciprian are turnee de stand-up comedy;

  • în 2015 a susţinut spectacole în București, Timișoara, Cluj-Napoca, Oradea, Arad, Baia Mare, Craiova, Sibiu, Brașov, Alba Iulia, Dublin, Londra, Munchen, Stuttgart, Viena și încă alte 40 de reprezentații, toate fiind sold-out;

Sebastian Coţofană a avut primul contact cu radioul pe la 19 ani, când a venit la facultate în Bucureşti şi s-a angajat, întâmplător, la un radio online. Apoi a ajuns prezentator de ştiri la Radio ZU. A reuşit după câţiva ani să treacă pe programe. Avea emisie noaptea, de la 1 la 3. Atunci s-a îndrăgostit de radio. În paralel era şi copywriter.

A urmat ideea Cotofan/Poliţia Muzicii. In patru luni emisiunea intra pe ZU TV, iar pe net creştea continuu. A prezentat şi rubrica „Omul Străzii”. Presupunea întrebări, provocări haioase pe stradă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri