Budapesta | Turul oraşului cu Segway

Data publicării:
buda

Dintre capitalele europene, Budapesta se numără printre cele care merită să fie vizitate în orice moment al anului. În aceste zile, de pildă, capitala Ungariei este o destinaţie pentru amatorii de motoare puternice, care pot urmări Marea Cursă. Romanticii au la rândul lor la dispoziţie plimbări cu vaporaşul pe Dunăre, iar pentru cei care vor să se plimbe dar nu vor să meargă prea mult pe jos, sunt disponibile tururi pe Segway.

Amatorii de senzaţii tari şi de curse automobilistice au toate motivele să se declare mulţumiţi dacă au ales Budapesta ca destinaţie în acest weekend prelungit. Are loc Marea Cursă, iar bolizii înscrişi în competiţie pot goni în voie pe circuitul realizat de organizatori. Traseul este spectaculos: piloţii trebuie să traverseze podurile peste Dunăre şi să gonească pe străzile din centrul istoric la fel ca pe ring. Deja la a 5-a ediţie, cursa adună la Budapesta cele mai puternice maşini de Formula 1, NASCAR şi motociclete de curse.

Sunt oferte şi pentru amatorii de linişte şi relaxare, care vor să admire nestingheriţi clădirile impunătoare din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, când oraşul a devenit rivalul Vienei şi chiar al Parisului în materie de frumuseţi arhitectonice. Toate merită vizitate, însă timpul turiştilor este limitat. Epoca digitală oferă soluţii însă pentru toate problemele.

Dacă vremea permite, o experiență deosebită la Budapesta de 1 mai poate fi turul orasului cu Segway, această trotinetă electrică foarte utilă, foarte ușor de manevrat.

Antreprenori abili au descoperit repede avantajul acestui vehicul simplu, cu motor electric, uşor de manevrat după un exerciţiu de numai 10 minute. Cu cât utilizatorul se apleacă mai mult, cu atât vehiculul prinde viteză mai mare, chiar remarcabilă. Virează foarte uşor în locuri strâmte, ceea ce este un avantaj deosebit pe străzile înguste şi trotuarele din centrul capitalei ungare. Şi dacă tot simţiţi că panorama Budapestei nu e completă, să ştiţi că aveţi dreptate. Pentru că orice călătorie în capitala maghiară ar trebui să înceapă sau măcar să se încheie pe Dunăre.

Pentru cei care nu au mers până acum cu vaporașul pe Dunăre, Budapeasta de 1 mai vă oferă ocazia perfectă pentru o croazieră, fie în timpul zilei, fie cu o cină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri