Cea mai mare statuie din Europa se află în România

Data actualizării: Data publicării:
statuie decebal clisura dunarii

A fost un weekend aglomerat şi în Clisura Dunării. Mii de turiști din toată ţara și foarte mulţi şi din străinătate au venit în vacanţă câteva zile la Cazanele Dunării. Toate locurile de cazare au fost rezervate încă de acum câteva săptămâni.

Mii de turiști au ajuns în acest weelend în Clisura Dunării.

„Sunt din Moldova, din Chișinău, prima dată sunt în zona aceasta. Sunt foarte fericit că am nimerit și am văzut locurile aestea frumoase”, spune un turist.

„În primul rând ne place peisajul. Deosebit. Este foarte relaxant, acum este mult mai aglomerat decât în anii din urmă”, spune alt turist.

Atracția numărul unu este chipul lui Decebal, cea mai mare statuie din Europa, înaltă de 55 de metri”, spune Bogdan Marica, reporter Digi24 Craiova.

Turiștii și-au făcut poze lăngă sculptura care-l înfăţişează pe Decebal şi s-au plimbat cu barca pe Dunăre.

„Traseul pe care care îl ofeirm noi este chipul lui Decebal, Cazanale Mici, Cazanale mari, Peștera Pornicova și Cazanele Mari şi Veterani”, spune Marcu Petri, barcagiu.

Au fost ocupate toate locurile de cazare din cele peste 50 de pensiuni şi case de vacanţă din Eşelniţa şi Dubova.

Rezervările se fac cu minimum o lună și jumătate înainte. Sunt turiști din toată țara, din străinătate, și din China, și din State, și de pe continentul nostru și de pe alte continente”, spune Marian Neicu, reprezentantul unei pensiuni.

Pentru o cameră dublă, cu mic dejun inclus, prețurile pornesc de la 120 de lei și ajung la 250 de lei la pensiunile de 4 margarete.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri