Concediile în România, prea scumpe pentru români

Data publicării:
Migrants Continue To Arrive On Greek Island Of Kos
KOS, GREECE - JUNE 03: A man relaxes under parasols on the beach front on June 03, 2015 in Kos, Greece. The Island has recently seen a drop in tourist numbers which has been attributed to negative reports on the migrant crisis that is continuing to grip the area. Many migrants are continuing to arrive on the Greek Island of Kos from Turkey. Around 30,000 migrants have entered Greece so far in 2015, with the country calling for more help from its European Union counterparts. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)

Românii nu vor să își petreacă concediul în România din cauza prețurilor ridicate. Preferă destinații precum Grecia, Turcia și Bulgaria unde costurile pentru un concediu all-inclusive sunt la jumătate. 

La Târgul de Turism de la București, reporterul Digi24 a făcut un experiment: a întrebat românii unde ar vrea să își petreacă concediul pentru a vedea câți dintre ei aleg România. Răspunsul? Un român din 10 ar alege rămână în România pe perioada vacanței, restul au ales Grecia, Egipt, Spania, Italia, Bulgaria și chiar destinații mai exotice precum Sri Lanka și Malaezia.

Patriotismul nu este un argument suficient de puternic pentru români atunci când vine vorba de locul unde își fac concediu. Astfel, pachetele turistice pentru litoralul românesc par să nu ţină pasul cu concurenţa nici anul acesta. Este de înțeles, în condițiile în care ofertele de vacanță pentru Grecia, Turcia și Bulgaria au prețuri reduse și la jumătate faţă de cele care pot fi cumpărate chiar în sezonul estival.

Cea mai ieftină vacanţă la plajă este în Bulgaria, unde un concediu all-inclusive în luna iunie pentru șapte nopți ajunge la 300 de euro de familie. Asta la începutul sezonului, cu reducere care ajunge la 40% în perioada târgului.

Bulgaria - pământ românesc ca să fac o glumă. Cel mai mult se va rezerva până la sfârşitul lunii martie, după care nu cred că vom mai găsi spaţii de cazare. Deja ne confruntăm cu liste de stop-sale, respectiv hoteluri foarte bune, pe anumite perioade, nu mai pot confirma cazările”, a explicat Ondina Dobriban, directoare unei agenții de turism.

O vacanţă pe o insulă din Grecia ajunge la 340 de euro de persoană, fără mâncare, șapte nopți, dar cu transport asigurat dus-întors.

„Grecia este o ţară care oferă nu doar plaje frumoase, ci şi din punct de vedere cultural turiştii pot face o grămadă de excursii”, a explicat Ana Goicea, reprezentanta unei agenții de turism.

Concurenţa dintre Turcia şi Grecia este însă puternică şi ambele mizează pe servicii exclusiviste. Totuși, Turcia este o destinație puțin mai scumpă. Un concediu all-inclusive pentru șapte nopți ajunge la 500 de euro de persoană.

Prin comparație, România rămâne cea mai scumpă destinaţie. Șapte nopți la un hotel de trei stele, all-inclusive, în stațiunea Venus se ridică la 550 de euro de persoană.

Totuși, agenţile de turism avertizează turiştii să fie atenţi la ce se ascunde în spatele ofertelor din străinătate.

„Sistemul de all inclusive în România este mult mai bine pus la punct atât faţă de Bulgaria - care în ultimul timp au avut ceva probleme, iar Turcia deja discutăm de siguranţa turistului, ca să ajungi şi să mai şi pleci de acolo”, a spus Costin Ștefănescu, agent de turism.

Dacă vreţi să evitaţi disputa România - Turcia sau Grecia, aveţi varianta unei vacanţe exotice, unde prețurile ajung la 4.400 de euro de persoană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri